Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 09.12.2011.
02:16
B92 A

Beograd dobio digitalni bioskop

Prvi digitalni bioskop u Srbiji "Cineplexx" otvoren je u tržnom centru "Delta City" na Novom Beogradu, premijerom prvog domaćeg digitalnog filma "Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem".

Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem

Mnogobrojnu publiku pozdravili su predstavnik kompanije "Cineplexx Kinobetriebe GmbH" iz Beča Kristof Papusek i direktor distributerske kuće "MCF MegaCom Film" Igor Stanković.

Govoreći da je reč o novom konceptu bioksopa, Stanković je izjavio da "Cineplexx" poseduje šest sala koje su digitalizovane, a među njima je čak pet sala opremljeno za 3D projekcije. Što se tiče sadržaja, osim holivudskih hitova, u ponudi će biti snimci i prenosi operskih predstava, izvođenja baleta, sportskih događaja, najavio je on.

"Do kraja godine krenućemo sa direktnim prenosom iz Boljšoj teatra, Metropoliten opere i Milanske skale. Zbog svega toga, ‘Cineplexx’ nudi novi i drugačiji pristup i koncept bioskopa", kazao je Stanković.

Ovakav koncept, prema njegovim rečima, rezultat je partnerskog poduhvata sa kompanijom "Cineplexx international" koja ima dvesta dvadeset sala u Austriji, Hrvatskoj i Italiji, odnedavno radi i u Crnoj Gori, a posle Beograda otvoriće bioskope u drugim gradovima u Srbiji.

Papusek je izjavio da je srećan i ponosan što ova kompanija, koja upravo obeležava šest decenija rada, može da ponudi novi bioskop i gledaocima u Srbiji. "Mi spajamo tradiciju, iskustvo i nove tehnologije kako bismo stvorili moderan bioskop", rekao je on.

"Cineplexx", koji se nalazi na mestu dosadašnjeg multipleksa "Ster cinemas", ima ukupno hiljadu i dvesta mesta. Najnovija digitalna tehnologija koja podrazumeva srebrne ekrane i profesionalno "Dolbi" ozvučenje obezbeđuje visok kvalitet slike i tona, u šta su se večeras uverili prvi posetioci.

Publika je uživala u trejlerima za 3D filmove u salama opremljenim "Real D" sistemom, uz naočare novog dizajna, lakšim od onih koje su do sada korišćene.

"Romantična tranziciona komedija"

Prvi film na programu ipak je bio u dve dimenzije, ali projektovan sa digitalne kopije. To je bila premijera srpskog filma "Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem" mladog reditelja Bojana Vuletića. On je okarakterisao film kao "romantičnu tranzicionu komediju".

To je priča o ljudima koji dolaze u Beograd iz raznih razloga - političkih, ekonomskih, kulturnih, a pronalaze više od onoga što su naumili, rekao je reditelj.

Likovi u filmu "zaljubljuju se i praktično pronalaze sebe u gradu koji se sada ponovo otvara i koji na izvestan način ne liči na druge gradove, odnosno na one uređene gradove u kojima oni žive", objasnio je Vuletić.

Film u formi omnibusa obuhvata četiri ljubavne priče između stranaca (iz Francuske, SAD, Turske i Hrvatske) i Beograđana, za koje su scenario pisali Vuletić i Stefan Arsenijević.

Glavne uloge igraju Žili Gaje i Marko Janketić, Žan Mark-Bar i Anita Mančić, Baki Davrak i Nada Šargin, Leon Lučev i Hristina Popović-Mijin.

Petak 09.12.2011. 06:06
Dobice Beogradski politicari i ELITA MEDJU PRVIMA I digitalne identifikacione kodove na ruku i na celo!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online