Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 04.12.2011.
18:20
D. Đorđević - Vesti A

Kako je snimana "Nečista krv": Seks na krompirima

Najveći deo filma "Nečista krv" snimljen je u selu Stropsko kraj Vranja, a većina scena snimljena je u dvorištu i staroj porodičnoj kući Stojana Stamenkovića Saglama. Film će biti prikazan kao serija od 12 epizoda na televiziji Hepi, a znatiželju izaziva najava da će sadržati i scene koje su iz filmske verzije izbačene na zahtev Željka Ražnatovića Arkana. Naime, u filmu je trebalo da se nađe i scena seksa između Svetlane Cece Ražnatović, koja glumi Koštanu, i Radeta Šerbedžije.

Kuća Stojana Stamenkovića još postoji, a nebrigom opštine i države, iako je iz 19. veka, u potpunom je raspadanju. U blizini je strpske reke i crkve gde su takođe snimljene mnoge scene iz filma.

Kuća u kojoj se film "Nečista krv" snimao mesec dana


 

Stojan kaže da je kuća podignuta u tursko doba.
- Ne samo kuća, već i pomoćne prostorije, štala, kazanica i to sve pored reke. Filmska gungula je trajala više od mesec dana. Snimljena je svadba, gazda Marko je ženio sina sa Sofku, a i ostalo. Nagledao sam svega i svačega. Koliko puta sam poželeo da sam glumac!

Stole (Stojan Stojčić, reditelj) tera ih po dušu, a kad završe sa snimanjem, tu je muzika i piju, vesele se i vode ljubav do zore. Bože, što se je popilo. I mi seljaci pijemo, polovinu rakije popijemo još dok je ispečemo, ali glumcima kapu skidamo. Rade Šerbedžija, ćutljiv neki čovek, pričali smo samo kad je pijan, a nikad nije bio trezan.

Kaže pola rečenice, pa ćuti, nasmeje se, pa nastavi. Gledaš ga u usta i kao gluvonemog razumeš. Pametan čovek, učen, ali beše pijanica prvoklasna.

Ceca Ražnatović, mlada i ubava, kapška kao i Koštana što je bila, smimala je jednu scenu u kujnu. Ja uđem polako na prste i vidim je kako leži na džakovima sa krompirima.

Onaj, Ljuba Tadić, mnogo dobar čovek, na 'leb da ga mažeš, a svi ostali pored njega oblizuju brkove.

Ono, bre, ne beše Ceca, nego kapka, snaga, što vika naš Bora "da cuneš, pa da se zaplačeš". Vide me Ceca, devojče beše, i polako zbori: "Daj ruku, šta zevaš - viče - ne mogu da se dignem, rasturiše me na ove krompire."

Smejem se, podignem je, a smeškam se i mislim kako li gu rasturiše. Ona se pipa svuda po telu, viče nešto sebi u bradu, kao: "Bolje si je pevanje i na svadbe ako treba, i na sto da skače, nego ovo glumenje." Stra ju je bilo i od Arkana, sve što se snimi, morao je on prvo da pogleda i odobri - priča Stojan, a sve mu se brk smeška.

Soba gde je Ceca žalila za mikrofonom: Stojan Stamenković


 

I dan-danas seljak je u čudu od glumačkog vilajeta.
- Jedna glumica, ona mlada, Maja se zove, tu iz naših krajeva je rodom, došla i muze kravu, a Rade joj se zabio među noge, da l' je bio film ne znam, al' na mene mi beše i čudno i smešno. Kad se ujutru sve završi, pomislim: sve je to film, svi odigraše najbolje uloge, a ti Stole beše stražar. Ma, pušti lakardije, kažem sebi, obećaše kuću da će da održavaju da bude kao spomenik za turiste. Evo, održavaju je, samo što ne padne!

Meraklijska šteta

 

- Obilazio sam noću kuću, dvorište, popiju mladi, a mnogo ih beše, pa besni, strah me da ne naprave neku štetu. A ono, šteta meraklijska. Polegali na sve strane, a noge uvis. Noću, trče do obližnje reke, trče do kuće. Trezne se. Jedu kao vuci, piju kao smukovi, trube i goč ne prestaju, igraju u dvorište, kolo golemo. Pa, ponovo trče u pomračinu. Ali, ne da se otrezne - iščuđava se Stojan.

POVEZANE VESTI

Nedelja 04.12.2011. 19:18
hahahhahaha dobar zez na snimanju.samo,mi je zao za kucu,ali poznati smo po aljkavosti zateko sam se jednom prilikom u pirotu,kad su snimali ivkovu slavu.....glumci i ekipa su samo zdrali i pili po kafanama.posle snimanja,lepo im bilo.
Nedelja 04.12.2011. 19:17
Eto, kako je reditelj "Koštane" bio kratkovid u glumačkoj podeli, i umesto što je Arkanu dozvolio da bude supervizor, bolje da ga je angažovao kao glumca za ulogu patrijahalnog despota koji je strah i trepet za sve u kući - Hadži Tomu!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online