Četvrtak 6. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 26.09.2011.
09:10
Sarajevo-X A

"Anđelina mi ukrala i amerikanizovala priču, njen film je prosrpski"

"Anđelina Džoli je moju priču ogolila, uprostila i amerikanizovala, izmenila je narodnosti. Srbin spašava Muslimanku? Od velike tragedije koja se Bosni dogodila oni prave 'Trumanov šou' ili emisiju 'Opra!'. Njen film je za mene prosrpski, verovatno finansiran i tim novcem", izjavio je Josip Knežević, predratni i ratni reditelj i scenarista na TV Sarajevo koji je u sporu sa slavnom glumicom i tvrdi da se sinopsis njenog rediteljskog prvenca "U zemlji krvi i meda" u velikoj meri podudara sa radnjom njegove knjige o Mirni, Hrvatici iz Sarajeva, koja je tokom rata u BiH preživela srpske logore.

Knjiga "Slamanje duše" koju je Knežević objavio pod pseudonimom James J. Braddock, promovisana je u decembru 2007, a tiraž od 3.000 primeraka, kaže autor, prodat je bez ikakve reklame.

Zagorčaću Anđelini život: Josip Knežević

Knežević, nekadašnji Sarajlija a danas Zagrepčanin, rekao je medijima u "be-ha" federaciji da je pokušao da stupi u kontakt sa Anđelinom Džoli i pomogne joj da u detalje razradi priču, ali nakon što je odbijen tvrdi da će angažovati najbolje advokate i slavnoj glumici "zagorčati život".

Prema do sada dostupnom sinopsisu Anđelininog filma, glavna junakinja Ajla se početkom rata razdvaja od momka Danijela. Igrom sudbine, njih dvoje se sreću u logoru - ona kao zarobljenica, a on kao komandir logora gde ga je postavio otac, visoki oficir JNA...

Knežević tvrdi da je priča skoro identična onoj opisanoj u njegovoj knjizi. "Radnja moje knjige je istinit događaj i govori o jednoj Hrvatici koja je s decom bila zarobljena u srpskom logoru pokraj Sarajeva. I njen muž Sead takođe je bio zarobljen a nisu znali jedno za drugo.

Sudbina je učinila da je u komandi logora, jedini koji je nije silovao, bio Crnogorac Ljuban. Taj komandant je jedini imao obraza da oslobodi i Mirnu i njenu decu ali i muža... Spasio ih je, njega su ubili, i to što sam ispričao je roman s dušom i istinom posvećen svim zlostavljanim ženama", rekao je Knežević.


Na pitanje koji delovi njegove priče i Anđelininog budućeg filma se najviše podudaraju, Knežević odgovara: "Kao prvo, ako nastave da se ovako bezobrazno ponašaju i ignorišu me sumnjam, da će ga uopšte prikazati...

Podudaraju se, a kao prvo, sama radnja je ista, srce moga romana je iskopirala. Ona je moju priču ogolila, uprostila i amerikanizovala, izmenila narodnosti. Srbin spašava Muslimanku?

Ne odgovara na optužbe: Anđelina Džoli

Od velike tragedije koja se Bosni dogodila oni prave 'Trumanov šou' ili emisiju 'Opra!'", tvrdi Knežević koji je i danas u kontaktu sa svojom junakinjom, i dodaje da je radnja filma Anđeline Džoli omalovažavanje svih žena žrtava rata...

"Njen film za mene je prosrpski, verovatno finansiran i tim novcem.

Postoji još desetine kadrova i sličnih radnji koje su iste, a možda ga ona sada prekraja ili šta već dok ga nema nigde.

Iznenadiće se šta ja imam itekako, i bolje bi joj bilo da se javi!

Pokrenuo sam pravnu zaštitu u Americi i medijsku kampanju pa neka se zna. Uz mene stoji nekoliko udruženja žena žrtava rata koje ću uključiti u svoj projekt "Most ljubavi". I mnoge organizacije i naši ljudi izvan granica BiH i Hrvatske.

Anđelina nije svesna šta dolazi...Oni su neobrazovani, nekulturni, bahati i bezobrazni i misle ako imaju novac da mogu da gaze po svima pa i po meni! E prevarili su se!" zaključio je svoju preteću optužbu Knežević.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 26.09.2011. 11:27
Човек себе промовише а о његовој наводној тужби,нема говора! Небулозе о Хрватици из Сарајева у српском логору,"не пију воде" јер је то ижвакана прича а Анђин сценарио је сличан као и,мање-више,судбине свих људи у рату.Интересантана је његова теза да су Срби финансирали и тај филм!?Када би то била истина (после "финансирања" норвешких филмова о Сребреници и Сарајеву!?),онда нам следи сигуран смак свете јер,познато је,да Срби у своју пропаганду протеклог века,нису уложили ни динара а сада одједном ти "просрпски" филмови!?Мали усташица хоће популарност по сваку цену!
Ponedeljak 26.09.2011. 17:47
Havala bogu da je stigao i prvi americki prosrpski film u kino Like
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online