Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 06.08.2010.
03:45
Alo A

Popović: Razum je preovladao

Taman kada su se svi spremali da sa strane posmatraju rat Željka Mitrovića i Saše Popovića, dva medijska maga su odlučila da im je ipak bolje da budu u ljubavi i nastave saradnju „Pinka“ i „Granda“, čak i da je podignu na viši nivo, piše ''Alo''.

Saša Popović i Željko Mitrović


 

 

Doduše, ovoj odluci prethodile su nedelje intenzivnih pregovora, a neki kažu i ucene koje su potresle medijsku scenu i, kako direktor najveće diskografske kuće kaže, iscrple obe strane do te mere da će ovih dana otputovati u Italiju, isključiti telefon i pripremati se za burnu sezonu koja je pred njim.


- Zreo sam za odmor jer je ovo bila stresna nedelja, možda i najstresnija otkad radim ovaj posao. Pregovori su bili teški i iscrpljujući, ali je najbitnije da sada vladamo situacijom i da možemo da nastavimo da radimo sa većom voljom i elanom nego dosad. Ali, pre samo tri dana sabirali smo redove za medijski rat sa Željkom Mitrovićem, velikim prijateljem, profesionalcem, ali i najmoćnijim protivnikom koga možete da zamislite. Evo samo detalja koji će vam reći kakva je bila situacija u trenutku kada se nismo dogovorili o saradnji. On je nama pružio ruku, izgrlili smo se, izljubili, kao i uvek. Tada je rekao: „Dobro, idemo u rat! Vidimo se za godinu dana pa ćemo tada ‚prebrojati mrtve‘“.


Da li ste se plašili rata s „Pinkom“?

- Nijedan rat nije naivan, naročito ako vam sa druge strane stoji tako snažan protivnik. Ali, i u njemu i u nama je proradio inat i da nije razum prevladao na kraju, zaista bi bilo pitanje ko bi kako prošao.


Rezultat znamo, kako je sve počelo?


- Najpre moram da kažem da je kriza zahvatila sve, pa i „Grand“. Postalo je kritično tokom poslednje godine otkad su opali tiraži, sponzori imaju sve manja para, a prestala je i licitacija, koja je bila vid samofinansiranja naše kuće. Zapali smo u krizu i morali smo da tražimo rešenje. Onda nam je jednog dana, neočekivano, stigla izuzetno primamljiva ponuda od „Foksa“. Međutim, znajući našu vrednost i snagu emisija koje proizvodimo, napravili smo sastanak sa Željkom Mitrovićem kako bi smo ipak napravili idealan modus da nastavimo saradnju na obostrano zadovoljstvo. I on je, moram da kažem, svestan situacije u kojoj se nalazimo, izneo izuzetno primamljivu ponudu, razgovarali smo korektno, ali su sitnice presudile da u prvom trenutku ne dođe do dogovora.


Vi kažete da su razgovori bili korektni, a oni tvrde da su bili ucenjivački?


- To je bila jedina greška koju su napravili u saopštenju. Nismo ništa tražili, samo smo ih pitali za uslove koji bi parirali ovima koji su nam ponuđeni, ne samo novčano, već kompletno gledano.


I tada je rat bio na pomolu?


- Pošto ima televiziju, a mi još ni sa kim nismo sklopili dogovor, on je odmah demonstrirao svoju snagu i najavio „Pink rekords“ i svoje emisije. Dok smo mi na Mikonosu pregovarali sa vlasnikom „Foksa“ Minosom Kirjakuom, on je već spremao ofanzivu.


Šta vam je konkretno „Foks“ ponudio?


- Grci su bili više nego korektni i profesionalni i ponudili su nam sve: integraciju sa njihovom najvećom kućom „Heven“, za koju snimaju svetske zvezde, ulazak u sve njihove kablovske sisteme i televizijske stanice, satelitski program... Već smo našli i studio dvostruko veći od ovog u kojem radimo, imali smo scenografiju, rasvetu i već 20. septembra bismo bili spremni da počnemo sa emitovanjem. Jednostavno, kada se ulazi u takvu bitku sve mora biti veće, bolje, spektakularnije... Ali, nije bio problem u njima, već u mojoj glavi, jer sam preračunavao šta dobijam, a šta gubim. Po povratku, nakon prospavane noći, u poslednjem trenutku je i kod Željka i kod nas prevagnuo razum da tim koji dobija ne treba menjati.

I šta ste se na kraju dogovorili?


- O brojkama neću da pričam, kao što nikad i nisam. Najbitnije je da smo pristali na njihove uslove, ne samo zbog toga što je ponuda tolika kolika jeste, već i zato što je, mogu slobodno reći, poput braka - doživotna. Sada, kada smo se dugoročno vezali, možemo da se posvetimo poslu i da radimo bolje na svačije zadovoljstvo, tako da će emisije biti bolje, sadržajnije i spektakularnije nego ikad. Željko je insistirao da podignemo „Grand“ na viši nivo, što smo svakako i nameravali jer svake godine donosimo sve veći kvalitet publici i na taj način podižemo i nivo „Pinka“.


Da li ćete, kako je on u saopštenju napisao, postati „kulturniji“?


Naš „Grand“ će biti kulturniji, a nadamo se i njegova „Farma“!


Na kraju, kada ste se dogovorili, šta ste tada rekli jedan drugom?
- Al‘ se digla frka!

POVEZANE VESTI

Petak 06.08.2010. 12:02
EKV, YU-GRUPA, PINK FLOYD, DEEP PURPLE,DIRE STRAITS POPOVICU, TVOM GRANDU ZELIM SVE NAJGORE ZIVEO ROCK N ROLL
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online