Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 02.08.2010.
12:00
M. Vranj - Vesti A

Čola rasterao kišu nad Koševom

Zdravko Čolić (59) opravdao je sva očekivanja i održao u subotu uveče spektakularan koncert na sarajevskom "Koševu" pred oko 50.000 ljudi. Posle više od 30 godina zapevao je na istom mestu i, iako se pribojavao kiše, ona ovog puta nije padala, bar dok je trajao njegov nastup.

Čim je izašao na impozantnu binu svojim bivšim sugrađanima rekao je da je presrećan što je u rodnom gradu i što će se zabaviti sa svojom rajom, a Sarajlije su ga dočekale ovacijama.

Istini za volju, mnogi su predviđali fijasko, što zbog kiše koja je čak tri puta padala tog dana, što zbog nedavnog koncerta Željka Joksimovića. Ali, kada je sat vremena pre početka njegovog nastupa udario letnji pljusak nad Sarajevom, ljudi su sa kišobranima nastavili da ulaze na stadion ne dozvoljavajući da ih kiša otera.


Čolić je koncert otvorio baladom "Sinoć nisi bila tu", a potom su se ređali hitovi "Čija je ono zvezda", "Dajte nam svega", "Kad pogledaš me preko ramena".

Euforija je nastala kada je zapevao stare hitove, a sjajnoj atmosferi na stadionu doprineli su LED ekrani, specijalno ozvučenje i rasveta. Vrhunska produkcija kakva je dominirala njegovim koncertom u BiH nije viđena još od koncerta grupe irske "YU 2".

Ulaznice uz prašak za veš


Danima su pred Čolin koncert sarajevski mediji izveštavali o odličnoj prodaji ulaznica, ali čini se da je prava slika bila malo drugačija. Karte su u redovnoj prodaji koštale 10 KM (oko pet evra) ali sedam dana pred koncert svi mediji od novina do radio i televizijskih stanica poklanjali su ulaznice. Osim toga, besplatne karte za Čolin koncert dobijali su kupci "Duel" praška za veš, a nekoliko dana pred ovaj muzički događaj, ulaznice su dobili svi oni koji bi kupili i omekšivač.


Sarajke koje su ispunile prve redove ispred pozornice najviše su uživale, te su sa Čolom horski pevale njegove hitove istovremeno uživajući u njegovom šmekerskom zavođenju sa bine.


Najemotivniji momenat za sve prisutne bio je izlazak na scenu Dina Merlina, kojem su oči bile pune suza. On je, kako reče Čola, prekinuo godišnji odmor kako bi došao i bio deo ove magične priče. Njih dvojica zajedno su otpevali pesmu "Kao moja mati", koju je Merlin pre nekoliko godina komponovao specijalno za svog prijatelja. Iako baladu "Noć mi te duguje" nije pevao desetak godina, ove noći Čola je specijalno za Sarajlije izveo i ovu pesmu.


U bekstejdžu kao i u VIP loži vladalo je opšte ludilo i sve je vrvilo od poznatih ličnosti. Uz Čoline hitove plesao je Ivan Bosiljčić, grleći nepoznatu plavušu, Zijo Valentino i Marta Keler su se ludo zabavljali, a u hitovima legendarnog pevača uživali su i Davor Ebner iz "Regine", kao i brojne javne ličnosti iz Bosne i Hercegovine.

Na zahtev publike Čola se tri puta vraćao na bis, a trosatni koncert završen je pesmom "Sarajevo" uz izlive emocija na obostrano zadovoljstvo. Potom je usledio petominutni vatromet koji se u Sajrajevu ne pamti.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online