Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 16.02.2018.
08:27
S. Đurić - Vesti A

Seka i Ceca osvajaju Dalmaciju

Slušaoci splitskog Jadranskog radija u poslednje vreme u večernjim satima mogu uživati u hitovima Saše Matića, Šabana Šaulića, Seke Aleksić, Svetlane - Cece Ražnatović i drugih pevača iz Srbije. Nekima je to zasmetalo, uzimajući u obzir činjenicu da pesme naših izvođača i ne mogu baš tako često da se čuju na hrvatskim radio i TV stanicama. Međutim, razlog je prost i jednostavan, slušaoci žele više pop i narodne muzike.

Z. K. Munja
Svetlana Ceca Ražnatović


- Jadranski radio je lokalna radio stanica s gradskom koncesijom za Grad Split i izložen je konkurenciji radio stanica koje imaju regionalne i državne koncesije za to područje. Promenu muzičkog programa provodimo na način da se u dnevnom programu puštaju pesme isključivo domaćih autora i izvođača, pogotovo pesme koje su nastale u tom području, dok u večernjim i noćnim satima uz domaću pop i narodnu produkciju, mogu ići i pesme iz regiona. Odluku da se puštaju pesme iz okruženja doneli smo na osnovu ispitivanja tržišta. Direktna anketa slušalaca se provodi svaki put kad otvorimo telefon za pozive i poruke slušalaca i ispunjavamo njihove muzičke želje - rekli sa za index.hr sa Jadranskog radija.

Željko i Saša najpopularniji

Pevač Toni Cetinski otvoreno je jednom prilikom govorio o tome koji su naši pevači dobrodošli u Hrvatsku, ali i priznao da se pesme naših izvođača ne mogu čuti na njihovim radio-stanicama sa nacionalnom frekvencijom.
- Željko Joksimović i Saša Matić su među najpopularnijim srpskim pevačima u Hrvatskoj i to su dokazali nebrojeno puta tako što su punili najveće koncertne dvorane. Ceca Ražnatović bi to sigurno uradila da želi i da joj daju dozvolu da dođe - rekao je Toni u emisiji "Jutro sa Zeletom".
Međutim, kako stvari stoje izgleda da se situacija polako menja.

Može li za radne ljude Dejan Matić - "Ova ljubav baš preteruje?", Šemsa Suljaković, "Izdali me prijatelji, izdao me brat", "Može od Saše Matića, "Nađi novu ljubav?"", samo su neke od želja slušalaca Jadranskog radija. Međutim, ima i onih kojima ne odgovara da se na hrvatskom radiju slušaju srpski pevači, pa iz Jadranskog radija kažu da se susreću da pretnjama.

Svilar i Bajaga na HRT

Da muzika nema granica i da se pravi umetnici prepoznaju svuda govori i slučaj Dušana Svilara, koji je gostovao u muzičkoj emisiji "Lijepom našom", koja se emituje na HRT.
- Pozvao me je Brano Uvodić, voditelj emisije da učestvujem u emisiji. Zaista imam jako lepo iskustvo i nikavih problema nisam imao. Publika u studiju veoma je lepo reagovala na moje pesme - rekao je Dušan Svilar.
Momčilo Bajagić Bajaga je pre dve godine pred koncert sa Instruktorima u zagrebačom Domu sportova. Tim povodom beogradski roker gostovao je u emisiji "Život je lijep".
- Mi ne gostujemo često u Hrvatskoj, ali kad imamo neki nastup do sada nismo imali nekih problema sa medijima i do sada su nas ispratili svi jači hrvatski mediji. To obično organizator koncerta u Zagrebu završi posao oko medija. Mi radimo sa hrvatskim firmama, tamo sarađujemo i oni nam obezbede tu neku medijsku pažnju - rekao nam je jednom prilikom Bajaga.

- Na prvom mestu negujemo muzičku kulturu našeg zavičaja. U noćnom programu ne puštamo neku drugu stranu muziku nego smo se opredelili za muziku razumljivog karaktera. Tu onda imamo puno pesama iz Bosne, i razumljivo iz Srbije. Mi smo živeli nekada u zajednici, ljudima je to ostalo u sećanju, da vole i Harisa Džinovića i pesmu "Pariske kapije", Šabanov "Žal", "Božanstvena ženo" Miroslava Ilića, Anu Bekutu, Svetlanu Ražnatović, Seku Aleksić, Daru Bubamaru... - kaže Kristijan Štengl, vlasnik Jadranskog radija za Slobodnu Dalmaciju, otkrivajući kako je prošloga leta, preuzimajući Jadranski radio, prvo otišao na splitsku pijacu u centru grada i anketirao ljude želeći da čuje kakvu bi muziku voleli slušati na radiju.

Narodna i pop muzika iz Srbije može se čuti i na radio Daruvar i Virovitica.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online