Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 01.06.2010.
18:00
Dnevni avaz A

Pecikoza: Merlin je cicija, a Hari nesposoban!

Poznati hitmejker Fahrudin Pecikoza opleo je po najvećim eks-Ju zvezdama sa kojima decenijama sarađuje. Jedino je pohvalio Zdravka Čolića, dok je za Merlina rekao da je škrtica, a za Harija Varešanovića da ne ume da zameni ni sijalicu, iako je električar po struci!

"Dobri su ljudi, ali imaju takve bubice... Kada radiš sa Čolom, to je kao da si otišao u banju na lečenje. On te opušta. Hari Varešanović je da ne poveruješ! Kada sa njim radiš ploču, sve mora da bude visoka klasa - najbolji hotel, klopa, šampanjac... Hari daje atmosferu glamura", rekao je Pecikoza za "Dnevni avaz".

Hitmejker kaže da je Merlin najveća škrtica. "Dino će se cenkati za dve marke, a spiskaće tek onako 100.000 konvertabilnih maraka", kaže Fahrudin.

"Dino je veoma inteligentan čovek i ne voli da mu vređaju inteligenciju. Veliki je radnik i ne voli neradnike. Ustaće u osam ujutro, uzeće lopatu i mešaće beton, dok je Hari lenština, ne zna ni sijalicu da zameni, a električar je po zanimaju. Bešlića je najlakše prevariti. Vidi on to, ali lakše mu je da pusti nego da nekoga uhvati u laži. Merlina niko ne može da prevari, možda samo Bil Gejts!", priča on.

Hitmejker otkriva da jednu pesmu naplaćuje između 1.500 i 3.000 evra. Ali, i tu ima izuzetaka. "Izuzetak je Halid Bešlić. Mi nikada nismo pričali o novcu. I ne znam koliko mi je Halid dao para, ali to je sigurno između 10.000 i 15.000 evra. To mi je dao onako. Ali, Halid je takav čovek", kaže Pecikoza.

Poznati kompozitor kaže da mu povremeno kradu ideje za pesme, ali da je njega za krađu optužio čovek koji je poznat po "pozajmljivanju" pesama - Goran Bregović.

"Kada sam napravio pesmu "Volio bih da te ne volim", Brega mi je rekao: "Ukrao si mi pesmu." Pitam: "Koju?", a on kaže: "Da te bogd'o ne volim". Kažem ja njemu: "Brego, 'Da te bogd'o ne volim' je kao da driblaš u kaznenom prostoru, a 'Volio bih da te ne volim' kao da ga zabiješ pod prečku".

Tokom karijere zaradio je mnogo novca, a rekord je srušio pesmom koju je napisao za grupu "Hari Mata Hari".

"U bivšoj Jugoslaviji sam za pesmu "Prsten i zlatni lanac" dobio 70.000 maraka. To je tada bilo kao sada pola miliona konvertibilnih maraka (oko 250.000 evra). Mnogo sam para zaradio, ali sam mnogo i spiskao", rekao je Pecikoza.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online