Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 25.09.2013.
15:02
V. Tasić - Vesti A

Radiša Trajković: Žena mi preti oklagijom!

Radiša Trajković Đani ( 42) proveo je tri nezaboravna dana u Frankfurtu. Tri dana, kako priznaje, iz kafane nije izlazio. Ludovao je sa drugarima, uživao u hrani i piću. Mnogo puta se Đani do sada zaricao i obećavao i sebi i ženi da žestoka pića više neće okusiti, posebno posle ozbiljnih zdravstvenih problema koje je imao zbog alkohola, ali...

I ja imam dušu: Radiša Trajković Đani

- Otišao sam u Frankfurt da sredim neke papire. Tačnije, da prebacim važeću radnu vizu za Nemačku iz starog pasoša u novi. Toliko putujem i radim da mi je pasoš sav u pečatima, ali džaba, papire nisam sredio. Nisam stigao jer sam neplanirano zaglavio u kafani. Uz društvo u kafani krene jedna čašica, pa druga, treća... I šta da vam kažem, ostah ja tri dana u kafani - iskren je Đani.

Koliko puta ste se zaricali da prestajete da pijete?
- Pa neću valjda da brojim? Kad se moji drugari i ja dohvatimo pića životni moto nam je - čemu tuga, čemu bol, popij alkohol! I mi, pijanice, imamo dušu. Mislim ja nekad na zdravlje, mislim na porodicu, na posao, ali nekad, brate, moram da mislim i na svoju dušu. Nisam zaboravio kakve sam muke imao sa zdravljem, ali nekad mi se omakne. Pa i ja sam samo čovek, nisam mašina. Rintam, lutam, moram sebi ponekad da dam oduška.

Šta vam supruga kaže na to?
- Žena ko žena. Drži oklagiju u ruci i stalno mi preti. Pre neki dan moja Slađa je kupila šporet smederevac i stavila ga u garažu. Da se ne smrznem, kad me otera tamo da spavam. A mene baš biga. U garaži imam pet frižidera punih hrane, tako da neću da crknem od gladi. Stavila je u garažu i jedan otoman, da imam gde da spavam. Milina jedna! U garaži imam pun kofer stvari, mogu iz garaže i na tezge ako prigusti.

Da li su se tezge proredile?
- Ma kakvi! Što je ostalima na estradi gore, to je meni bolje. Nikad više nisam radio. Godinama u Srbiji nisam pevao, a ovog leta sam imao više posla u Srbiji nego po Evropi. Koliko radim, lutam i putujem, dokazuje i to što pasoše ispunim za godinu dana. Malo je pravih ljudi na estradi. A ološa - koliko hoćeš. Najteže je biti čovek, a najlakše ološ. E, pa ja sam čovek i zato imam posla.

Za koliko ste morali da spustite honorar zbog krize?
- Pa, bude tu raznih kombinacija. Svestan sam situacije, znam da i taj ko me angažuje ima dušu, da i on treba da jede i zaradi. Ako je već prošlo loše, ako zarada nije bila očekivana, naravno da ću i ja da spustim cenu, onoliko koliko treba u skladu sa situacijom. Mora čovek da se prilagodi, inače je propao. Meni je muka od nabeđenih zvezda koje se neviđeno foliraju, a nema pas za šta da ih ujede.
 

U istom cirkusu

Da li vam se žale vlasnici lokala na vaše kolege?
- Naravno da se žale. Mnogi mi kažu ko je uzeo duplo više para od mene, a doveo im 50-ak gostiju. A, ja im doveo 500 ljudi. Zato me traže i zovu. Doduše, i gazde su često čudni ljudi. Ima i onih kojima kad tresneš cenu više te poštuju. Neke pevače gazde pljuju i ogovaraju na sve strane, pa ih opet zovu da peva. Sve je postalo prava ludnica u kojoj vara ko koga stigne. Varaju kompozitori, aranžeri, pevači, gazde, menadžeri... Svi smo u istom cirkusu punom ološa, muvatora i prevaranata, pa kako se ko snađe - iskren je Đani.

POVEZANE VESTI

Sreda 25.09.2013. 21:03
Laze cim usta otvori,satro uzivao u dobroj hrani i picu,a oni nisu izlazili iz Pufova,Frankfurt je poznat po tome,pa sledeca laz,kobajagi da prebaci boravisnu vizu iz starog u novi pasos,pa ovde vec tri godine od stranaca niko vise nema boravisnu vizu u pasosu,umesto toga dobijas karticu sa slikomi boravisnom vizom,i to sve da se zavrsi traje 6 do osam sedmica,a ovaj pevac visok metar i zilet samo palamudi u prazno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online