Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 22.06.2013.
13:01
V. Tasić - Vesti A

Lažnim slikama zavaravaju publiku

Od kada su naše pevačice otkrile fotošop, estrada se preporodila. Kompletno su se podmladile, istanjile i kad čovek gleda slike na estradi je sve lepotica do lepotice.

Dara Bubamara posle obrade slika
 

 A na ulici retko ko ih prepoznaje i nije retkost da obožavalac bude silno razočaran kad se nađe licem u lice sa pevačicom ukoliko je uopšte prepozna. Indira Radić tako na "obrađenim" slikama gotovo da i ne liči na sebe, Dara Bubamara se slikala obnažena i doterana, ali kad se nedavno pojavila na promociji albuma, mnogi su bili razočarani.

Ni Stoja nije imuna na fotošop, pa je stalno u sukobu sa novinarima da li je stvarno smršala ili se podvrgla fotošop dijet. A peglaju se čak i fotografije s odmora, dok je Karleuša svojevremeno uz pomoć fotošopa "obrisala" trudnički stomak. Ima li kraja tome ili je pevanje postalo sporedna stvar u odnosu na iluzije koje prodaju publici i na taj način ih zapravo varaju?

Međutim, najzanimljivije je kako na to reaguju muškarci, koji ipak više vole žene od krvi i mesa, pa makar i kad nisu tako savršene kao što žele da se prikažu. Većina pevača priznaje da koleginice najčešće i ne prepoznaju, iako se znaju godinama.


- Mnogo puta mi se desilo da ne prepoznam koleginice. Vidim njihove slike po novinama, vidim ih doterane na televiziji, a kad ih negde sretnem, ne mogu da povežem da je u pitanju ista žena. Razumem da svi hoćemo da budemo mlađi i lepši, to je ljudski. Ali, suludo je kad se preteruje do te mere da postaju neprepoznatljive. Kao da ne shvataju da lepota nije samo u brisanju kilograma i bora, nego i u osmehu, načinu ophođenja prema ljudima - kaže Jašar Ahmedovski.

"Briše" kilažu i godine: Stojanka Novaković Stoja posle fotošopa

Za mnoge pevačice po estradi kruže priča da su se toliko promenile, što zahvaljujući plastičnoj hirurgiji, što fotošopu, da ih više ni rođene majke ne prepoznaju! Često se dešava da vlasnici lokala ili domaćini veselja, koji angažuju pevačice ne mogu da ih prepoznaju kada se pojave pred njima. Nisu ni mlade, ni vitke, ni tako zgodne kao na slikama.

- Baš sam nedavno gledao svoje slike iz mladosti, kad nije bilo fotošopa. Tada nam je bilo važno da se lepo naspavamo pre slikanja, da budemo odmorni i sveži, kako bi smo ispali lepi. Sad više ništa nije važno jer fotošop može da sredi sve. Ali, to je privilegija modernog doba. Jeste da u nekim slučajevima ima drastičnih razlika, da neke žene preteraju, ali i to je normalno. Svako bi da bude lepši no što jeste. Druge može da laže koliko hoće, ali najteže je lagati sebe. Svako kad-tad jednog dana mora da se pogleda u ogledalo! - zaključuje Aca Ilić.


I pevačice međusobno znaju još kako da komentarišu jedna drugu, ali javno radije ćute kako se ne bi zamerale. Kako kažu mnogi na estradi, mnogo je i onih pevačica koje nemaju problema zbog toga što su na slikama jedno, a u stvarnosti nešto sasvim drugo. Niko ih ni ne zove na tezge, pa tako ni nema opasnosti da susret s realnošću bude bolan!
 

Zavladala moda gluposti

- Zavladala je moda gluposti. Ni ja ne prepoznajem mnoge koleginice. Nisam izlapeo, nego su se one toliko promenile da ih ni bliža rodbina ne bi prepoznala. Na snimanjima, kolege i ja se svaki čas zapitkujemo ko je ova, ko je ona... Dobro, sad je fotošop učinio svoje, a nekad je to bila samo šminka. Čak i tada se dešavalo da većinu pevačica niko ne prepoznaje, dok su nas muškarce svi prepoznaju, pa su koleginice bile ljubomorne zbog toga. Ali, sada se baš preteruje - kaže Bora Drljača.


Peglaju se i zvezde

Na fotošop nisu imune ni svetske zvezde, pa se Bijonse nedavno pojavila na naslovnoj strani jednog magazina istanjena do te mere da je ostala bez svojih, ženskih atributa na koje je toliko ponosna. Tokom gostovanja u Beogradu fotografima je bilo strogo zabranjeno da slikaju Bijonse, a njen menadžment je slike sa koncerta delio preko njenog zvaničnog sajta. I Kristina Agilera muku je mučila s viškom kilograma, koje su joj skidali u fotošopu, ali je problem kada se pojavi negde uživo, pa ljudi shvate da šta je istina. A Madona, koliko god se trudi da bude što mlađa, sve teže odoleva godinama, pa joj u fotošopu najčešće brišu bore sa lica i vrata.

POVEZANE VESTI

Subota 22.06.2013. 14:20
Sve su i uniformisane: napumpane usne, ogromne grudi, gomile dodate ravne a dugačke kose, tetovirane obrve..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online