Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 07.04.2012.
14:05
V. Tasić - Vesti A

Maja Nikolić: Samo mi sinove ne dirajte!

Maja Nikolić (37) potpuno je izbezumljena. Ne samo da mora da se bori za budućnost svojih sinova, već joj život zagorčavaju i novinski natpisi.

Sama izdržava decu: Maja sa starijim sinom Novakom

Kada je na naslovnoj strani jednih dnevnih novina pročitala da joj sud oduzima petogodišnjeg sina Lazara, samo što u nesvest nije pala. Ne može da spava, ne može da jede i očajna je samo plače. Kada smo je pozvali bila je ispred beogradske Palate pravde. Išla je u sud da da izjavu u sudskom procesu koji vodi protiv prvog, bivšeg supruga, crnogorskog muzičara Mirka Šćepanovića, koji već 15 godina ne daje alimentaciju za njihovog sina Novaka.


- Molim vas, razumite me, nije mi do priče. Mnogo mi je teško. Zar mene, koja sama izdržavam svoje sinove, koje sam rodila i godinama brinem o njima neko da proglašava lošom majkom i da daje prognoze da ću ostati bez Lazara? Uznemirena sam, noćima plačem. Ne mogu da pričam o sudskom procesu koji još traje, ali moram da kažem da nije istina da mi oduzimaju sina. Duša me boli, srce mi krvari - kaže kroz plač Maja.

A, novinari ne prestaju da je zovu, nude joj naslovne strane kako bi pričala o svojoj teškoj i mučnoj borbi za sinove. Ali, Maja o tome ne želi da priča, niti je zanimaju naslovne strane. Nije tajna da je samohrana majka i da vodi sudske sporove sa bivšim muževima, očevima svoje dece. Nikada to nije ni krila. U teškoj borbi sa njima, kažu njeni bliski prijatelji, prošla je pravi pakao.


Borba za mlađeg: Maja i Lazar

- Mnogo sam namučena. Umorna sam od borbe, ali nikada neću odustati i boriću se do poslednje kapi krvi za svoju decu. Direktno sam povređena natpisima da su sudski veštaci zaključili da sam nepodobna majka. Ima li za jednu majku strašnije stvari od toga? Mnogo toga sam u životu preživela, prolazila kroz trnje, bivala povređivana, mučena i gažena. Svašta sam podnela i iz svega izašla jača, ali ovo mi je teže nego išta. Nije tačno da su sudski veštaci procenili da sam nepodobna majka. Iako ne mogu da pričam o tome, to moram da demantujem, jer je to najgnusnija laž o meni koju sam ikada čula - poručuje Maja.

U sudskom sporu koji traje godinu i po dana bilo je mnogo teških trenutaka. Ali, sudski veštaci nikada nisu rekli za Maju da je nepodobna majka malog Lazara. Naprotiv, nekoliko puta su naglasili da je za dete u tom uzrastu najbolje da bude sa majkom.

Nisam loša majka: Maja sa Lazarom i Novakom


- Sve ovo što se radi nije dobro za Lazara. Bezbroj puta sam rekla i opet ponavljam: "Radite meni šta hoćete, samo mi sinove ne dirajte!" Ljudi dobro znaju šta sam sve preživela na Farmi. Narod je video da opraštam i onima koji me gaze. Svašta sam u životu pretrpela, nosila sam i pečat drolje, preko svega sam prešla, sve sam ljudima praštala, ali preko ovoga ne mogu. Neka svi pišu o meni šta hoće, neka pišu da sam drolja, da sam snimala porniće, da sam najgora baš me briga. Ali, pisati da će mi dete biti oduzeto je nešto najstrašnije, jer su sinovi za mene svetinja!

Ni dan radnog staža


Svog sinčića Lazara, Maja često vodi sa sobom na snimanja TV emisija zato što nema novca da plati bebi-siterku, ali i da bi što više bila sa njim.


- Nemam para i nije ni čudo što je tako. Ne mogu da zaradim za sve. Otplaćujem ratu za stan, plaćam u Nišu stan za majku koja je razvedena i bolesna od epilepsije, plaćam račune, izdržavam sinove. Imam 37 godina i ni dana radnog staža. Nemam 25.000 dinara (oko 220 evra) mesečno kako bih platila doprinose i obezbedila sebi jednog dana penziju. Ne znam koja bi žena izdržala sve nepravde koje su mi nanete - iskrena je Maja.

POVEZANE VESTI

Subota 07.04.2012. 18:19
Može da se bogato uda...
Subota 07.04.2012. 14:25
Ova ima dece... Neverovatno.
Subota 07.04.2012. 22:56
zasto places i toliko se zderes ako to nije istina...sta se pise i o drugim tvojim koleginicamapa se one samo nasmeju i furaju dalje...ako nije istina da ti uzimaju dete onda i ti posalji poljubac novinarima i reci da su smesni...sudeci po tome koliko si nadobudna i uobrazena ne bi me cudilo da si i to da si prvo majka pa sve drugo zaboravila...kad sam te prvi put cula rekla sam ova zena ima fantastican glas...mogla si tako osvojiti svet...farme dvorovi i ostali blamovi ti bas nisu trebali...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online