Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 02.12.2011.
21:48
S. Đurić - Vesti A

Čola: Tajna zdravlja je u pozitivnom pogledu na svet

Nema dileme, Zdravko Čolić je baš kao dobro vino, što stariji, to bolji. Istina je da najveća muzička zvezda Balkana, izgleda sve bolje, a peva sve moćnije. Njemu ni godine, baš ništa ne mogu, baš kao ni loši ljudi.

Zdravko Čolić

Čola, kako ga prijatelji, a i veći deo naroda zove, jer ga doživljavaju kao dragog poznanika, decenijama se uspešno odupire svim iskušenjima koje slava, neminovno, donosi.

Bio je i ostao skroman, prijatan i uvek, nekako specifično srdačan i šarmantan, što bi Sarajlije rekle, prava raja.

Ako postoje moderni vitezovi, onda je to svakako on, po izgledu, pesmi, šarmu i ljubaznosti. Baš zato što je takav, na njega su potrošeni svi postojeći superlativi, na svim svetskim jezicima: najtiražniji, najuspešniji, najpopularniji, najbolji, najveći, najdugovečniji, najlepši, najzabavniji, najomiljeniji, najpoželjniji, najvatreniji...

Koja je tajna njegove uspešnosti i lepote.


- Zdrav život, lepe misli, pozitivne reči i osmeh. Vera u ljude i optimizam, to je tajna mog zdravlja i dobre korelacije sa prirodom i ljudima. Nekoliko decenija su pesma i muzika sastavni deo mog života. Njima promovišem ljubav i pozitivnu energiju - isreno i uz osmeh veli sagovornik "Vesti", Zdravko Čolić, priznavajući da kad nema obaveze, ustaje polako, bez žurbe, oko pola devet.

Od sportiste do pevača

 

- Kao klinac sam se mnogo više zanimao za sport nego muziku. Valjda je zato kriva moja sarajevska raja. Jednostavno, fudbal je bio naša preokupacija. Međutim kao sportista nisam postizao neke rezultate, a tada nisam ni sanjao da ću kao pevač da punim "Marakanu" - kaže smejući se naš sagovornik.

- Ne mogu da kažem da mi svako jutro počinje kašičicom meda, ali voda je obavezna. Zatim ide kafa s mlekom i malo šećera. Ritual od koga ne odustajem, a obavezno je dopunjena novinama ili još bolje, nekom dobrom knjigom, a i kojim akordom na gitari. Volim u tim prepodnevnim satima da zasviram za svoju dušu. Posle sledi doručak, lagan, pa šetnja ili rekreacija - otkriva Čola, naglašavajući da je bilo kakva rekreacija bolja nego nikakva.


- Fizička aktivnost, bilo kakva, primerena godinama je obavezna ako čovek želi da bude što duže mlad i zdrav. S obzirom na to da se na sceni mnogo krećem i pevam, što zahteva mnogo snage, kondicija mi je neophodna i zato radim na njoj. Redovne šetnje i rekreacija, plivanje, trčanje ili teretana mi daju dobru formu - kaže sagovornik "Vesti", objašnjavajući da se pred svaki koncert sa svojom ekipom saradnika, povlači u "ilegalu" u karantin, na nekoliko nedelja.


- Tako se opuštam i pripremam za nastupe. Nisam ljubitelj teške hrane, a na dan koncerta jedem ribu i salatu. Inače, volim čaj od lipe i kao što rekoh, pesma je moj život - kaže popularni Čola, dodajući kako nikad nije bio poklonik trendova, a o njegovom scenskom izgledu su uvek brinuli neki drugi. Sportska odeća mu je omiljena, a bez farmerica i dobre, udobne obuće ne bi mogao da zamisli život, a sve ostalo i ne primećuje.

Petak 02.12.2011. 22:19
Sta jos lepo reci za Zdravka a da nije receno...vole ga sve zene i dalje a i on njih...znam da deli komplimente i lepim i manje lepim i da je uvek vedrog raspolozenja...Zelim mu mnogo zdravlja i da sto duze ostane kao mladic vitalan i pun energije...
Subota 03.12.2011. 04:42
Pred ovim kraljem skidam i kapu i SUBARU! Maestralno,genijalno,sve super , super o tebi COLA! Kako bi bilo genijalno da nasi globalisti -GRABISTI -uspostave korelaciju sa Narodom Srbije! Prirodu su oni za sebe odavno rezervisali. SEJSELSKA OSTRVA,BALI,FIDZI, HAMILTON AJLEND, MAURICIJUS I OSTALE KOSTI I OBALE SLONOVACA!?
Petak 02.12.2011. 22:54
nije istina..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online