Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 27.05.2011.
13:49
V. Tasić - Vesti A

Bolje da sam dosadan, nego skandalozan

Boban Zdravković raskrstio sa Grandom. "Došli su mlađi i ja se nisam video u toj novoj estradnoj priči", kaže on.

Boban Zdravković kaže da ovih dana doživljava nešto što davno doživeo nije. Ponovo, posle dužeg vremena, ljudi mu prilaze na ulici, prepoznaju ga, traže autograme. Sve zahvaljujući pesmi "Lepa Nišlijka" koja je podgrejala njegovu nekadašnju popularnost. Iako se pričalo da se odmereni i ćutljivi pevač manuo

Boban Zdravković

estrade i izgubio bitku sa novim estradnim pravilima, on tvrdi da mu ne pada na pamet da se predaje.


- I da hoću, ne mogu da dignem ruke od muzike i estrade. Muzika i pesma su mi u krvi. Vidim i čujem da se svašta dešava, ali sam davno našao recept kako da se izborim sa onim što mi se ne sviđa i što nije u skladu sa mojom prirodom. Jednostavno, ono što vidim, ne vidim, ono što čujem, ne čujem. Nisam konfliktna ličnost, maksimalno izbegavam negativne ljude i gledam svoja posla.


Može li pevač danas da opstane bez Granda?


- Naravno da može, ja sam dokaz da je tako. Pre nekih sedam-osam godina, otišao sam iz te kuće. Neko vreme sam i ja bio te ekipe. Ali, zaduvali su neki novi vetrovi, ja se u nove tokove nisam uklapao. Došli su mlađi i ja se nisam video u toj novoj estradnoj priči. Nisam redovno snimao, nisam bio dovoljno interesantan, držao sam se nekih svojih principa. Jednostavno sam se sklonio i raskrstio sa Grandom bez ikakvih skandala. A eto, još postojim na muzičkom nebu.


Zar se nikada niste plašili da ćete postati dosadni publici jer ne pravite skandale i ne prozivate kolege?


- Nisam! Bolje da sam dosadan nego skandalozan. Ja sam miran i povučen čovek. Nisam ni halapljiv i nije mi jedini cilj u životu da zaradim što više para i budem glavni. Znam, govorili su mnogi da sam glup, da sam tunjav, svakakav. Nema veze, svako ima pravo da priča šta hoće. Svi ti koji prave kojekakve cirkuse, zavaravaju se da će im to doneti više posla i bolju zaradu. Ne shvataju koliko brzo će potonuti u zaborav. Mogao bih i ja da budem u centru pažnje, ali neću.


Priča se da ste se preselili u rodni Niš zbog jedne lepe Nišlijke?


- Nisam se preselio u Niš. Živim na relaciji Beograd-Niš. Nisam zbog neke lepe Nišlijke promenio svoj život. To je samo u pesmi. Ali, ko zna, vrlo često se dešava da se pesma pretoči u pravi život. Nikad se ne zna! Možda kroz pesmu prizivam neku lepu Nišlijku da me osvoji.


Zašto nikad nijednu svoju devojku niste predstavili javnosti?


- Nikada nisam prodavao svoj privatni život. Znam da mnogi misle da je to prevaziđeno, ali dosledno se držim toga da privatnost treba sačuvati. Nikada se nisam krio, nisam ni neuhvatljiv, ali eto, uspeo sam da neke stvari sačuvam. Ne bih mogao da zamislim da se, recimo, ženim pred kamerama i da se sa porodicom pojavljujem na naslovnim stranama. Meni je sve to strašno.

Kriza nije opravdanje


Koliko vas je pogodila kriza? Mnogi kažu da pevači nemaju ni za kifle, a hvališu se?


- Kriza jeste pogodila sve. Ali, ružno je da se mi pevači žalimo kad svi dobro znamo kako žive drugi ljudi. Nikada u krizi nisam tražio opravdanje za to što ne radim više. Ma koliko situacija bila teška, uvek neko radi. Iako je vreme velikih hitova davno prošlo, pesma je ta koja krči put do publike i koja obezbeđuje posao. Imam osećaj da me "Lepa Nišlijka" vraća u prve redove.

POVEZANE VESTI

Subota 28.05.2011. 12:23
Boban je okej,a sad izdavacka kuca i nije toliko bitna. I u Grandu i u Goldu (ciji je sad clan) je zastupljena narodna muzika tako da i nema neke velike razlike osim sto Grand ima glamurozniju i vecu scenu,bolje uredjen studio itd.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online