Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 28.02.2019.
20:16
Ž. Marković - Vesti A

Zvuci za sve ukuse

Srpski kulturni centar iz Vila i Radio Krug, zajedno sa Singi artom i Mondo kultom, organizovali su prošlog vikenda umetničko veče i okupili umetnike Petra Gojkovića, Bilju Krstić, Dragomira Stanojevića Mikija, Blagoja Pekmezoviću Blagojčeta i Borivoja Kneževića Bobija. Preko dana prošetalo se kroz istoriju grada Ciriha i zabeležile se fotografije s tih mesta jer su to najdraže uspomene.

Erdbob Mickey
Članovi Udruženja srpskih pisaca u Švajcarskoj sa Petrom Gojkovićem

Uveče je u prostorijama Srpskog kulturnog centra u Vilu održano veče za pamćenje jer postoje susreti koji se zovu nezaborav, a nezaborav čine ljudi. Posetioci koji su došli iz cele Švajcarske, neki čak iz Austrije i Nemačke, bili su oduševljeni organizacijom događaja, a posebno prisnošću i prirodnošću gostujućih umetnika.

Tokom celog koncerta, publika je zajedno pevala i uživala. Na kraju koncerta umetnicima se na sceni pridružila i Danijela Bjelica, sopran. Posle završenog kulturnog programa, predsednik Srpskog kulturnog centra Vil Dragan Vasiljević, zajedno sa sekretarom pomenutog društva Draganom Zimonjić, podelili su gostima zahvalnice i cveće u znak zahvalnosti i sećanje na ovaj kulturni događaj.

Erdbob Mickey
Ženski pevački duo - KUD Ostrog iz Vila

Radio Krug je sve zabeležio, a program je vodila Violeta Aleksić, novinar i književnik. Nakon zvaničnog dela programa goste je zabavljao pesmom Dejan Zorić, kome su se pridružile Danijela Bjelica i Božica - Boba Nedeljković, a na kraju je zapevala sa njima i voditeljka Violeta Aleksić.

- Hvala svima koji su učestvovali u ovom projektu, pogotovo Bilji Krstić, Petru Gojkoviću, Blagoju Pekmezoviću i Bobi Kneževiću, hvala našim ljudima iz SKC iz Vila, koji su sve ovo organizovali i podržali ovaj događaj, a najviše hvala našim gostima iz Švajcarske, među njima i Slaviša Milošević, Miki Erdbob, Danijela Bjelica, Dejan Zorić i Božica - Boba Nedeljković - izjavio je Dragan Vasiljević, predsednik Srpskog kulturnog centra u Vilu.

Erdbob Mickey
Sopran Danijela Bjelica u društvu Biljane Krstić

Umetnici međunarodnog glasa

Petar Gojković, koji u Parizu dugi niz godina čuva kulturnu baštinu našeg naroda, Beograd pamti po mnogim muzičkim dostignućima. Zajedno sa svojim prijateljima i bendom Svilen konac napisao je istoriju starogradske muzike. A Bilja Krstić je svoje pesme i prepoznatljiv zvuk pronela po čitavom svetu, približila melodiju Srbije današnjem vremenu, pa zato nije ni čudo što se njeno ime i delo zna i voli u celom svetu.

Pre svega, slaže se svako ko je sreo ovu umetnicu da je ona divna, srdačna i jednostavna osoba. Blagoje Pekmezović Blagojče i Borivoj Knežević Boba, vrhunski muzičari iz Svilenog konca, pratili su mnoga velika imena naše scene. Dragomir Stanojević Miki, koji je muzički urednik Radio Beograda 1, ali i muzički urednik Bistrika, benda koji nas svuda po svetu predstavlja zajedno sa Biljanom Krstić, takođe je pisao istoriju muzike u Srbiji.
 

POVEZANE VESTI

ŠVAJCARSKA Teslin je ceo 20. vek
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online