Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 17.08.2018.
18:10
Ž. Marković - Vesti A

Motorima prešli pola Evrope

Posle nešto više od tri nedelje i pređenih 5.612 kilometara kroz 11 država, Zoran Đorđević i Nikola Pavlović članovi Moto-kluba "Sveti Sava" iz Basekurta u kantonu Jura u Švajcarskoj, vratili su se živi i zdravi na mesto odakle su pošli.

Lična arhiva
Ponovo na mestu polaska: Nikola Pavlović i Zoran Đorđević

Kako kažu imali su malo naporan, ali prelep odmor, a hiljade kilometara prešli su po lepom, ali i po lošem vremenu koje ih je ometalo i usporavalo na putovanju.

Oni kažu da bi svakom ko voli motore preporučio da krene na ovakav put.
- Izbegavali smo da vozimo auto-putem, ali bilo je i toga pogotovo na kraju ture. Prošli smo kroz Švajcarsku, Italiju (Dolomite), Sloveniju, Hrvatsku, BiH, Crnu Goru, Srbiju, Rumuniju, Mađarsku, Slovačku, Austriju i opet stigli, hvala Bogu bez incidenata i bez većih problema u Švajcarsku - priča za "Vesti" Zoran posle povratka sa putovanja.

On navodi da su posetili ona mesta, koja smo unapred nacrtali na mapi.

- Nismo uvek mogli detaljno da obilazimo svaki grad jer smo bili ograničeni vremenom. Više smo vozili i uživali u vožnji, nego što smo stajali na lepim mestima da se fotografišemo. Bilo je naravno i toga, ali toliko je lepih mesta na celoj turi, da bi onda pre polaska morali da uračunamo i vreme za stajanje i slikanje.

Zoran navodi da su manji problem imali samo u Rumuniji.

- U Rumuniji smo imali peh i naišli na pumpu gde su najverovatnije sipali vodu u gorivo. Nikola je nakratko imao mali problem, jer mu nije motor primao gas, a meni je stao motor ispred Novog Sada, gde sam bio prinuđen da menjam pumpu za benzin i filtere.

Zbog malo vremena odustali su od prvobitne namere da voze kroz Bugarsku i Ukrajinu.

- Promenili smo plan jer smo na nekim lepim mestima ostajali i po dva-tri dana, obilazili grad i okolinu.

Na to koliko su litara benzina potrošili ne misle.

- Iskreno ne želimo to ni da znamo, jer ako nešto voliš, sve ostalo nije bitno. Ali mogu reći da je bilo dosta i možete računati da u naše rezervoare stane 17 litara benzina, a sa jednim rezervoarom prođemo od 200 do 250 kilometara. Na Balkanu je prilično loše gorivo pa se više i troši. Ali sve u svemu bilo nam je fenomenalno - prezadovoljan je Zoran Đorđević.

Dogodine Grčka ili Portugal

Članovi Moto-kluba "Sveti Sava" iz Basekurta planiraju da sledeće godine naprave turu kroz bivše jugoslovenske republike, a da im krajnja destinacija bude negde u Grčkoj. Imaju i "rezervni" plan koji bi ih odveo i na drugi kraj Evrope u Francusku, Španiju, Portugal. To su ideje, ali još ništa nisu definitivno odlučili.

POVEZANE VESTI

ŠVAJCARSKA Zlatne niti brojanice
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online