Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 09.08.2018.
18:12
Ž. Marković - Vesti A

Suze radosnice na aerodromu

Najviše naših zemljaka koji rade u Švajcarskoj trenutno je na odmoru i to uglavnom širom Srbije. ZAVRŠEN ODMOR: Porodice Đurić, Stević i Milenković iz Beograda NENADAN SUSRET: Paunovići sa rođakom i decom Živojin i Ljubinka Jovanović

Neki su se već vratili, dok će pojedini tek da krenu na ferije. Među onima koji su ceo ili deo odmora proveli u otadžbini bile su i porodice Milenković iz Nojenhofa, Paunović iz Vintertura, Jovanović iz Herisaua.

- Veoma smo se lepo proveli, bili smo na moru u Grčkoj, ali obišli smo i mnoge krajeve u našoj lepoj Srbiji. Naročito nam je dobro bilo u kompleksu Apostolović u Leskovcu, tamo smo se super proveli. Ali lepa je cela naša Srbija - kaže za "Vesti" po povratku Sara Milenković iz Nojhofena u kantonu Argau.

Posle Italije Paraćin i Zaječar

Siniša Matić iz Švamedingena kod Ciriha je već iskoristio 10 dana odmora.
- Supruga i ja smo bili u Italiji. Lido di Jesolo je veoma lepo mesto i u svemu je dobro, počev od smeštaja, ukusne hrane i mora, a i lepo je vreme bilo. Uskoro idem u rodnu Glavicu kod Paraćina, a biću malo i u Zaječaru, gde ću ostati oko nedelju dana - otkriva nam svoje planove Siniša.

Čekajući avion za Cirih, Paunovići iz Vintertura, Sibinka i i Slavoljub neočekivano su na aerodromu u Beogradu sreli rođaku Marijanu el Nagar.

- Marijana je udata za Egipćanina, imaju dva sina Adama i Karima i žive već 14 godina u Kairu. Oni su došli do Beograda i sreli smo ih na proputovanju za Veneciju gde su krenuli na sedmodnevni odmor. Posle se vraćaju u Beograd da obiđu majku i baku Milijanu Bugarinović. Slučajan susret nam je naravno i suze radosnice na oči naterao. Marijana je bila na krštenju naše ćerke Selene 2004. godine i očekujemo je i na njenoj svadbi 25. avgusta u Vinterturu - priča nam Sibinka Paunović.

Živojin Jovanović je rodom iz Negotina, a na odmoru u Srbiji imao je i muke sa administracijom.

- Kao i svake godine uzeli smo tri nedelje odmora i imali smo puno obaveza, a malo vremena za provod. Naše obaveze se koncentrišu u te dve tri nedelje, koje ostali sugrađani mogu da obave tokom svih 12 meseci. Ove godine su me zadesila i nepotrebna opterećenja sa zamenom oružnog lista. Dva dana sam proveo u Zaječaru na lekraskom pregledu za oružni list jer zakon nije predvideo da ima i nas iz dijaspore koji imamo oružje, a ne lečimo se u Srbiji i nemamo zdravstveni karton - jada se Živojin.

Ipak, pre povratka on i supruga Ljubinka su posetili neka mesta u otadžbini.

- Bili smo pomalo u banji Ždrelo, gde smo se kupali, ručali smo kod izvora Mlave u Žagubici, normalno to je bilo pre poplave. Onda smo bili malo u Sokobanji, a najviše u okolini Negotina, uglavnom smo obilazili turističke atrakcije Krajine koja je prelepa i ima toliko toga da se vidi i doživi. Obilazili smo i restorane u Grabovici i Golupcu - navodi Živojin Jovanović.

S veselja na veselje

- Kada idemo dole na odmor, obično smo pozvani na razna veselja. I za ovih dve i po nedelje koliko smo proveli na odmoru bili smo na svadbi kod naših prijatelja u Stamnici i u Ohridu, pa onda na punoletstvu Dejana Nikodijevića takođe u Stamnici, na veridbi kod naših prijatelja Trujića u Ranovcu. Bili smo na Ohridskom jezeru, a posetili smo i manastir Manasiju. Bilo je lepo i maksimalno smo iskoristili odmor - zadovoljna je Jasna Čikirić iz Herisaua.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online