Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 31.12.2018.
18:15
B. Đorđević - Vesti A

"Vesti" predstavljaju: Folklor draži od fudbala

Sa nedavne Savezne dečje folklorijade Nemačke u Kalvu, kao najbolji igrač, u Berlin se vratio Aleksandar Lončarević (12). Nije to bilo prvi put da član KUD-a Dunav Kolo Kolo bude najbolji na nekoj folklorijadi, ali ga je odluka žirija obradovala.

D. Jovičić
Srećan zbog pohvala: Aleksandar sa priznanjima u Kalvu

Iako je rano počeo da se bavi folklorom, zbog problema u koje su ranije zapali berlinski klubovi, Aleksandar je dve godine igrao fudbal u FK Srbija. Kada je folklorna grupa iz Berlina postigla uspeh na Evropskoj smotri, odlučio je da se ipak vrati folkloru.

Za "Vesti" Aleksandar, koji i posle uspeha, redovno dolazi na probe, kaže da su njegovi utisci iz Kalva odlični.

- Bilo je jako dobro, odlično smo se zabavljali sa vršnjacima iz cele Nemačke i naravno, radujem se postignutom uspehu. Igram već osam godina, a počeo sam sa četiri. Prvu nagradu dobio sam u Beču i to za najboljeg igrača Evrope, kada je u pitanju srpski folklor za decu. Tada mi je bilo pet godina. Pomalo sam se plašio da će u Kalvu biti puno boljih igrača, ali se na kraju ispostavilo da sam ipak ja najbolji.

Igre iz Skopske Crne Gore su mu najomiljenije.

- Sa njima sam i pobedio. Dobio sam puno pohvala i veoma sam srećan zbog toga.
Da je nagrada otišla u prave ruke, Aleksandar je u Srpskom klubu Berlin, čiji je KUD Dunav Kolo Kolo sastavni deo, potvrdio bravurama i koracima koje je teško pratiti. Njegov ritam igre, može se bez preterivanja reći, ostavlja bez daha, što se i pokazalo tokom prednovogodišnjeg okupljanja u klubu. On i ostala deca su zaigrali Igre iz Skopske Crne Gore, jer nisu hteli da publika u Berlinu ostane uskraćena za zadovoljstvo koje su imali gledaoci na folklorijadi u Kalvu.

I braća u kolu

B.Đorđević
Aleksandar i drugari su zaigrali za društvo iz kluba

Aleksandar ima godinu dana mlađeg brata Denisa, koji je bio veoma uspešan u fudbalu, ali se zbog čestih putovanja s kraja na kraj Berlina ipak posvetio folkloru. Stariji brat, Saša, ima već 25 godina, a 12 godina je proveo u folklornoj grupi u Berlinu.

Koreografija pred spavanje

Aleksandrova mama Željka, u Nemačku je došla iz Rume u kojoj njena deca rado provode raspust, igrajući košarku sa rođacima i brojnim prijateljima.

- Aleksandar je dobar u školi, ali kada se za nešto opredeli, onda je vrlo istrajan u tome, kao što je slučaj sa folklorom - kaže mama Željka.

Ona dodaje i da Aleksandar svako veče rado gleda vesti na televiziji i izveštava roditelje o aktuelnim dešavanjima.

Inače, ustaljeni ritual je da uvek pred spavanje pogleda koreografiju neke iskusne folklorne grupe na Jutjubu.


 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online