Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 23.03.2018.
20:05
B. Miličić - Vesti A

Govorila sam iz srca zbog dece

Na vanrednoj skupštini Saveza srpskih udruženja u Nemačkoj, koja je u nedelju održana u Noj Izneburgu kod Frankfurta, među predstavnicima klubova bila je i Olivera Miljanić, predsednica KUD Jugos iz Minhena. Ona je vodila zapisnik na Skupštini, ali i svojom diskusijom dala doprinos da se skupština okonča uspešno. Posle svega što je čula i videla na tom skupu, sabrala je utiske i na kraju ipak zadovoljna govori o svemu

B. Miličić
Podrška mladima: Olivera sa Milošem Jovanićem i Natašom Maleš

- Sve što sam rekla na skupštini rekla sam iskreno i iz srca, a što je to bilo i emotivno razlog je što se radi o našoj deci koju okupljamo u klubovima. Na njih i njihovu budućnost treba da mislimo. A upravo je početak skupštine proticao u svađama, vređanjima, optužbama, što mi je govorilo da većina nije ozbiljno razmišljala o toj našoj deci u društvima - kaže Olivera.

Ona navodi da je i 21. januara bila na skupštini u Štutgartu koja je takođe bila u znaku svađa.

- Za mene je to bila prava katastrofa, a prisustvovala sam prvi put. Zbog toga sam odlučila da idem na skupštinu, iako bih radije bila sa jednom našom grupom igrača koja je tri dana boravila u Amsterdamu na međunarodnom festivalu. Ovaj skup mi je ipak bio važniji, a festivala će biti još - kaže predsednica Jugosa iz Minhena.

Da se ispune obećanja

- Za mene je najvažnije pitanje da li će data obećanja novog rukovodstva biti ispunjena ili ne. Program rada udruženja treba da bude u interesu klubova i naše dece u njima - ističe Olivera.

Ona je prihvatila i da vodi zapisnik na skupštini koji je vrlo opširan jer je zabeležila važne momente na skupu koji je trajao više časova. I pre glasanja za sastav novog rukovodstva ona je smatrala da je najvažnije da Savez srpskih udruženja u Nemačkoj nastavi rad bez obzira na to koja od dve struje pobedi. Posle svega ona govori i šta očekuje posle ove vanredne skupštine i izbora novog rukovodstva.

Šta mi radimo?

- Ja ne znam šta da odgovorim deci kada me pitaju šta mi radimo na ovim sastancima. Prevalila sam više od 400 kilometara da bih bila na ovoj skupštini i ne želim da se vratim neobavljena posla - rekla je između ostalog Olivera Miljanić u nedelju na skupštini SSUN.

- Ja nikog ne poznajem od tih ljudi koji su bili ranije na funkciji, ali ni ove nove koji su izabrani. Najvažnije pitanje za mene u tom času bilo je da li se razilazimo uz raspad udruženja koje bez nas klubova ne može da opstane ili nastavljamo da radimo. Drago mi je što se to ipak završilo dobro - završava sabiranje svojih utisaka s vanredne skupštine Saveza srpskih udruženja u Nemačkoj Olivera Miljanić, predsednica KUD Jugos iz Minhena.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online