Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 16.01.2018.
19:33
R. Lukić - Vesti A

Gorela sala od pesme i igre

Više od dve stotine gostiju pretežno mlađih generacija pravoslavnu Novu 2018. godinu u Svetosavskom centru u Hanoveru dočekali su veselije nego ikada.

R. Lukić
Igrale i bosonoge: Kolo u velikoj sali

Umesto najavljenog, ovde popularnog i uvek rado viđenog orkestra Dula Jovanovića iz Berlina, iz istog grada stigli su Saša Cvetković (klavijatura) i Goran Đukić (harmonika) sa pevačicom Jelenom Unković iz Beograda.

Tako je i muzički program bio nešto drugačiji. Umesto starogradske i romantične vojvođanske muzike, ovog puta glavnu reč vodili su temperamentni, brzi ritmovi koji su se dobro uklopili s pretežno mladom publikom.

Goste su pre večere pozdravili sveštenik Milan Pejić i Gordana Plavšić u ime Crkvenog odbora, a večera naravno nije počela bez molitve.

Na švedskom stolu bilo je svih mogućih specijaliteta, a organizacioni deo oko trpeze, na zadovoljstvo svih, uspešno je obavio Marko Đorđević iskusni kuvar s praksom u najluksuznijim hanoverskim hotelima.

Brankica Mataruga koja je vodila posao kaže da su organizatori sve sami spremili, osim prebranca kojeg je poklonio restoran Dunav gril i salate koju je pripremio restoran Atlantik.

Zanimljivo je da su gosti stigli ne samo iz Hanovera, Braunšvajga, Volfzburga i drugih mesta Donje Saksonije već su mnogi došli i iz Srbije i Republike Srpske.

R. Lukić

Kolo i tango

Rade Janković i njegova supruga Gorica poznati ugostitelji iz obližnjeg Barzinghauzena su najveći deo večeri igrali kolo, dok su romantičari Marija i Milutin Bajić, rado zaplesali i tango. Radmila iz Međeđe kod Kozarske Dubice nije bila raspoložena za igru jer je došla da vidi kako su joj stari roditelji Milja i Milenko, koji su ostali kod kuće, iako su i oni godinama bili redovni gosti na dočeku srpske Nove godine.

Niš je bio u centru zbivanja, ne samo zbog zlatnika kojeg je za tradicionalne novogodišnje krofne poklonio Nišlija Miroslav Dinić, već i zbog "Niške Banje" i njene vruće vode koja je neumorne igrače zaista prilično dugo znojila.

Znojili su se i Radišići i Ćutići koji su iz Veternika došli u Hanover da vide ovaj lepi grad i srpsku Novu godinu dočekaju s porodicom Slavka Majstorovića.

I gošće Zorice Jokanović koje su došle iz Niša, Bijeljine, Požarevca i Volfzburga neumorno su igrale.

I dok je pevačica Jelena objavljivala da Nišku Banju sijalice krase, lampe u velikoj sali punoj veselog sveta počele su da se gase.

Posle zagrljaja, čestitanja i nazdravljanja, sveštenik Milan Pejić je u hramu služio i prvu molitvu.

Međutim, obraćanje Bogu i molitva za berićetnu i zdravu novu godinu su značili i kraj zabave, jer su se i oni koji su otišli na molitvu, vratili u veliku salu, u kojoj je većina dočekala i prohladno jutro.

R. Lukić

Može i bez rakije

- Naravno da imamo i rakiju ali je gosti ne piju kao nekada. Ovde su pretežno mladi, a njima su za dobro raspoloženje dovoljni dobra muzika, vino, pivo i šampanjac. Uostalom, oni su puni pozitivne energije i drugi im pogon nije potreban - kaže Lazo Radujković koji je zadužen za "kućni red".




 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online