Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 09.05.2014.
20:00
menshealth.rs A

Kako da potrajete duže u krevetu?

Preuranjena ejakulacija muči između 20 i 30 posto muškaraca u nekom momentu njihovog života. Naučnici Univerziteta "Sapienca" u Rimu, koji su sproveli nedavnu studiju, misle da su pronašli jednostavan način za rešenje ovog problema - nekoliko Kegelovih vežbi.

Da vas ne bi bilo stalno sramota, vežbajte pubične mišiće (benč za vašu muškost ;) )
 

U studiji je učestvovalo 40 muškaraca, uzrasta od 19 do 46 godina, koji oduvek pate od prerane ejakulacije, a prepisane su im vežbe poput dole navedenih. Razmišljajte o ovim vežbama kao o benču za vašu muškost. Tokom 12 nedelja, muškarci koji su bili uključeni u studiju doživeli su velike promene kada je reč o dužini odnosa: prosečno vreme do ejakulacije povećalo se i do 400%.

Kegelove vežbe se zasnivaju na zatezanju i opuštanju pubičnih mišića. Pri tom je veoma važno da tokom njihovog zatezanja opustite sve druge mišiće.

Za vežbe koje slede ruke vam nisu potrebne, u pitanju je samo zatezanje i opuštanje mišića koje možete izvoditi bilo kada i bilo gde, što je još jedna od prednosti ovih vežbi.


PRVA KEGELOVA VEŽBA

U tri seta brzo zatežite i opuštajte pubične mišiće. Svaki set neka traje 10 sekundi, a između setova napravite 10 sekundi pauze. Zatim u 10 setova stisnite i opustite, ali da svaki set traje 5 sekundi. Napravite pauzu od 5 sekundi između svakog seta. Onda stisnite i držite pubične mišiće tako 30 sekundi. Ponovite to u 3 seta, a pauze između setova neka traju po 30 sekundi.
Vežbu ponavljajte svakog dana.

DRUGA KEGELOVA VEŽBA

Stisnite mišiće na 5 sekundi. Ponavljajte u 10 setova. Opustite se pa ponovite. Zatim brzo stisnite i otpustite mišiće 10 puta. I tako tri seta. Stisnite mišiće i držite što duže možete. Neka vam cilj bude 2 minuta. Dva puta nedeljno, a kada se osetite dovoljno jakim može i svaki dan.

NAPOMENA: Uvek je važno imati na umu da su Kegelove vežbe baš kao i sve druge – vežbe. Neophodno je osluškivati svoje telo, ne forsirati i ići korak po korak,a pauza je zlatno pravilo svakog treninga.

TREĆA KEGELOVA VEŽBA
30 setova zatezanja i opuštanja pubičnih mišića. Cilj vam je doći do 100. Zatim napravite 5 setova, ali tako da zategnete mišiće što jače možete i držite 20 sekundi. Pauzirajte 30 sekundi između setova.


ČETVRTA KEGELOVA VEŽBA
Ovde broj setova zavisi isključivo od vaše utreniranosti. Zatežite i opuštajte mišiće 2 minuta dnevno sve dok ne budete mogli da napravite tri puta po 20 minuta dnevno, što je nekih 200 ponavljanja po setu.

POVEZANE VESTI

Subota 10.05.2014. 19:56
AKO STE ODRADILI OVE KEGELOVE VEZBE ,ZAKACITE TEG OD 1 KG NA SPOLOVILO I LAGANO HODAJTE 100 METARA
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online