Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 26.01.2014.
08:00
cosmopolitan.hr A

Znate li da koristite ljubavne kuglice?

Ako ste mislili da su jedine kuglice koje vas mogu usrećiti one iz loto bubnja, razmislite ponovo. Ne, nije reč o igrama na sreću, ali da, mogli biste se zaigrati. I mogle bi vas usrećiti. Reč je o kuglicama "Ben Wa", kod nas poznatijim kao japanske (seksi) kuglice.

Japanske kuglice: Može dve, tri, četiri... Koliko možete da izdržite

Ako ste nekada ušli u seks-šop, primetili  ih, ali niste imali pojma čemu služe, vreme je da saznate. Najjedno­stavnije, reč je o kuglicama za vežbu i – užitak. Mogu biti različitih veličina i napravljenje od raznih materijala, a i težina kuglica varira od 30 grama do 140 grama. Ima i onih šupljih, a u njima se mogu nalaziti mali teg ili manja kuglica.

I da, stvorene su da ih stavite u vaginu (postoje i one za analni otvor, ali o tome neki drugi put). U početku su ove kuglice korišćene isključivo kao seksualno pomagalo – samo se jedna kuglica stavljala u vaginu kako bi pojačala stimulaciju tokom odnosa. Sad je priča malo drugačija.

Ako se pitate kakav je osećaj imati ih u sebi, većina žena koje su ih isprobale kažu da je blago nadražujuć (u pozitivnom smislu reči), iako nedovoljno intenzivan da bi rezultirao orgazmom.

Međutim, njihov još veći potencijal prepoznao je ginekolog Arnold Kegel i 1948. godine osmislio niz vežbi za područje karličnih mišića koje se sastoje od naizmenične kontrakcije, stiskanja i opuštanja tih mišića, koje su mnogo efikasnije ako vežbate s kuglicama - u sebi.

Pitate se zašto biste se mučili s treningom vaginalnih mišića koje niko ne vidi, a ne stižete ni da odraditi ni vežbe koje bi vam podigle guzu? Naime, tokom trudnoće, porođaja ili u menopauzi dolazi do promena koje mogu da prouzrokuju slabljenje karličnih mišića i, suočimo se, jedna od posledica može biti inkontinencija, ali i manji užitak u seksu.

Kegelove vežbe nisu teške. Reč je o jednostavnom stiskanju mišića, koji inače zaustavlja i mlaz, koje u zgrčenom stanju zadržite dok sporo brojite do tri. Posle toga opustite mišić i brojite do pet, a potom ponovite stiskanje. Postup­no treba povećavati zadržavanje stisnutog mišića, sve dok ne dođete do deset. Napravite triput dnevno po pet serija ove vežbe i – to je to! Na rezultate nećete dugo čekati, jer će mišići na ovaj trening reagovati već posle 6 do 8 nedelja.

Pre nego što počnete da vežbate morate biti sigurni da uvežbavate pravi mišić. A to proverite tako da prilikom mokrenja dva do tri puta pokušate zaustaviti mlaz mokraće – da, to je upravo taj mišić koji treba trenirati. Kegelove vežbe nisu efikasne ako se pri treningu stikaju mišići stomaka, bedara ili zadnjice istovremeno kada se stiska područje vagine. To samo povećava pritisak unutar stomaka i pogoršava problem.

Pre treninga ispraznite bešiku da biste vaginalnim mišićima olakšali držanje kuglice. Zatim jednu nogu podignite i stavite jednu po jednu kuglicu u vaginu. Pošto ste to učinili, moraćete da stisnete vaginalne mišiće kako biste zadržali kuglice. Moći ćete da osetite kako kuglice klize ka dole – osećaj je u početku malo neprijatan, ali brzo ćete se navići.

Kuglice možete nositi do nekoliko sati dnevno, a izvadićete ih laganim poskakivanjem gore-dole ili podizanjem jedne noge i laganim kašljanjem. Početnice mogu nabaviti kuglice s končićem za izvlačenje jer su praktičnije. Ako budete imali problema s vađenjem kuglica, setite se da je važno ne paničiti, već dopustiti mišićima da se opuste i tako otvore prolaz.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online