Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 17.07.2012.
08:00
Intimatemedicine, Vestionline A

Da li znate da stignete do orgazma?

Mnoge žene ne mogu da dožive orgazam, a uglavnom je to zbog toga što ne znaju šta ih uzbuđuje. Kako i uz čiju pomoć pritisnuti prava mesta?

Teškoće s postizanjem orgazma

Bez obzira na činjenicu da su se današnje žene seksualno potpuno oslobodile, mnoge od njih još imaju probleme s postizanjem orgazma.

Uzrok anorgazmije je uglavnom taj što žena ne zna šta je uzbuđuje
 

Ta pojava se stručno zove anorgazmija, a razloga za takvo stanje ima bezbroj. Glavna je podela na psihičke i fizičke razloge. Razlog, o kojem ćemo ovog puta govoriti, spada u obe grupe. Uz sve zdravstvene i i psihološke razloge postoji mogućnost da žene jednostavno ne znaju šta ih uzbuđuje, bilo zbog toga što imaju određene predrasude o seksu, bilo zbog toga što jednostavno nisu dobro istražile svoje telo.


S kim možete razgovarati o ovom problemu?

Samom sebi najbolji lekar i seksolog čovek može postati tek kada dobro upozna svoje telo i njegove reakcije na određene nadražaje. Do tada, tu su seksolozi ili seksualni terapeuti, koji će "pacijenta" voditi korak po korak i tako sve do krajnjeg cilja. Naravno, on će morati da postavlja direktna i neugodna pitanja, na koja treba iskreno odgovarati, kako bi zajedno s "pacijentom" mogao početi da istražuje njegovu seksualnost.

Masturbacija je sjajan način da otkrijete šta vam baš prija

Seksualni terapeuti vrlo odlučno staju u obranu masturbacije, jer je jedna od njenih pozitivnih posledica poznavanje vlastitog tela. Kod uklanjanja teškoća može pomoći i kvalitetan bioenergetičar.

Otkrivanje vlastitog tela

Da bi pojedinac mogao otkriti svojstva svoje seksualnosti, najpre mora dobro da istraži svoje telo i spozna načine na koje ono reaguje na određene erotske nadražaje. Žene to mogu učiniti tako što će najpre utvrditi odgovara li im više samo nadraživanje klitorisa i vagine ili im jači nadražaj pruža direktna penetracija u vaginu. A možda su joj za postizanje orgazma potrebne obe vrste podražaja.

Nekim ženama odgovara duga predigra, dok na druge takva predigra deluje destimulirajuće.

Seksolozi i seksualni terapeuti snažno podstiču žene da razgledaju svoju vaginu i da se toge ne stide. Preporučuju im da slobodno masturbiraju pred ogledalom i da nemaju zadrški prema divljenju svojoj vagini.


Treba imati i partnera punog razumevanja

Već sam razgovor o tome šta vas uzbuđuje i šta to vašem telu omogućuje seksualni vrhunac, otkloniće vašu sramežljivost, strahove i sve neugodne osećaje koji su opterećivali vašu seksualnost. U takvom slučaju je dobro imati partnera koji zna da sluša i, koji je zbog vašeg zadovoljavanja, spreman da isproba više stvari, pa zajedno s vama istraži vašu seksualnost.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online