Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 14.11.2011.
08:00
S media A

Da li lezbijkama u stvari fali samo prava "muškarčina"?

Da li bi lezbijka bila i dalje lezbijka kada bi iskusila stvarno dobar seks sa muškarcem?

Čuvena lezbo cena iz filma: "Crni labud": Natali Portman i Mila Kunis
 

Neprijateljske izjave u kojima su tema lezbijke često pokazuju odnos prema ženama uopšte. To je zabrinjavajuće, jer taj jezik prečesto ide u jednom smeru, i to mačoističkom. Mnoge izjave ukazuju na to da je žensko podređivanje muškarcu još uvek duboko usađeno u našoj podsvesti. Zanimljivo je da nisu muškarci ti koji se ubrajaju u neke predstave te vrste. Pre nego što sledeći puta progovorite, promislite šta želite da poručite. Ne samo šta želite da kažete o drugima, već pre svega šta želite reći o sebi.

LEZBIJKE ODBIJAJU MUŠKARCE

Neke lezbijke su stvarno neprijateljski nastrojene prema muškarcima, iako govorimo o manjini lezbijki i naravno nije u redu da se na bazi manjine zaključuje o svima.

Uverenje da lezbijke odbijaju muškarce ima još jedan dublji izvor. Dolazi iz odnosa između heteroseksualno orijentisanih muškaraca i žena. Lezbijke su žene koje žele seksualni i osećajni dodir s drugim ženama. To je jednostavna definicija bez nepotrebne negativne konotacije o odbijanju, koje služi pre svega širenju ideje da lezbijke žele da ugroze postojeći poredak društva. Osim što se ta izjava pogrešno koristi za lezbijke, ali one nisu jedine, koje su predmet takvih bockanja.

Isto što se priča za lezbejke, može se čuti i za žene koje imaju čvrsto postavljene svoje kriterijume i ne prihvataju svakog muškarca. I one su žrtve takvog govora mržnje. Izvor je isti. Puno puta su meta i od strane muškaraca kao i od strane drugih žena. Za te žene se govori kako smatraju da su nešto više, da su fine, uzvišene. Čini se da je jedina prava mogućnost koja postoji samo ta da je žena postaje potpuno luda zbog svakog testosterona na dve noge.

 

LEZBIJKA NIJE UPOZNALA PRAVOG MUŠKARCA

Lezbijku može da izleči pravi ljubavnik. U toj tvrdnji možemo naći čak dva pogrešna uverenja. Prvo je to da je lezbijstvo bolest koju je potrebno izlečiti. Drugo pogrešno uverenje je da pravi ljubavnik leči žene. Uverenje da lezbijka još nije upoznala pravog muškarca vrlo jasno pokazuje da se žene danas još uvek smatra pasivnim akterkama onoga što im muškarac da i da je seksualnost nešto što muškarac radi ženi. I ako je heteroseksualna žena nezadovoljna, to je zato jer još nije našla pravog muškarca. Ustaljeno razmišljanje je: ako je žena u seksu nezadovoljna, mora dalje da traži ljubavnika koji će je zadovoljiti.

Dobar ljubavnik nije rešenje (ili lek) za lezbijke, niti za heteroseksualno orijentisane žene. Istina je da nismo kompatibilni sa svim ljubavnicima. Istina je takođe da bismo mogli ponekad da idemo na kraj sveta, ali ipak ne bismo našli ono to tražimo, jer je problem u nama samima i u našem doživljavanju samih sebe kao pasivnih primateljki. Kao što nisu bolesne lezbijke, nisu bolesne ni heteroseksualno orijentisane žene, koje možda u muškarcu traže nešto više. Nažalost, kao i lezbijke, i one predstavljaju pretnju postojećim vezama. Takođe pretnju predstavljaju i žene koje su aktivne u traženju muškaraca i zato se više puta prozivaju kao lake. Ni Snežani nije bilo dato da dugo uživa sa sedam patuljaka. Ubrzo je došao princ i od nje napravio poštenu ženu.

 

ŠTA NAM STEREOTIPNA UVERENJA O LEZBIJKAMA GOVORE O ODNOSU PREMA ŽENAMA

Stereotipe o lezbIjkama hrane i podstiču stereotipna uverenja o ženama uopšte. Stereotipno uverenje o lezbijkama ustvari dolazi iz (posledica je) stereotipnog uverenja o muškarcima i ženama. Ta uverenja su pak utemeljena na zavisnosti žena od muškaraca. Ne samo muškarci, već i same žene pojačale su zavisnost svoje sreće i ispunjenosti od dobrog ljubavnika.

O tome šta se dogodi sa ženom koja pasivno čeka svog spasioca i on tada dođe više nego rečito nam pričaju neke bajke koje su pravi klasici. Uzmite u ruke još jednom Trnovu ružicu, koja je, usput budi rečeno, napisana pre 300 godina. Njen život je bio mrtav dok se nije pojavio on, koji joj je udahnuo život. Krasan rezime sadašnjosti.

Istina je da dobar seks otera mnoge sive oblake, ali za dobar seks nisu potrebni aktivan ljubavnik i pasivna ljubavnica. Žene su uverene da su muškarci ti koji u seksu sve rade i očekuju da se seks dogodi magično. Ako je pravi ljubavnik, usreći će je i ispuniti. Posledično se žene više puta prepuštaju na milost i nemilost muškaraca. Čekaju na njihove odluke, pa je tako nekim ženama još uvek neshvatljivo da osvajaju i da aktivno učestvuju u svom životu. Posledica je čitava horda nezadovolj(e)nih i ljutih žena, koje su same sebe uverile da sa njima nešto nije u redu, ako ne nalaze zadovoljstvo u ulozi koja im je dodeljena, piše Intimate Medicine.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.11.2011. 11:56
Перфидан покушај популаризације лезбијки и педера. Иако ове сексуалне настраности не потпадају под болести ( дискутабилно), сасвим сигурно је да је грешка у генетском коду.
Subota 19.11.2011. 11:31
Дајте их мени на пар сати и заборавиће да су икад биле лезбејке.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online