Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 16.05.2011.
08:00
S media A

Šta je prihvatljivo, a šta ne u vezi?

Posve je normalno ako ponekad odmerimo nekog koga smatramo privlačnim, to nužno ne znači da ne volimo partnera. Međutim postoje obrasci ponašanja koje ne treba opravdavati i dozvoljavati, kao na primer ako se on sve vreme na žurci udvara nekom drugom.

Razgovarajte sa voljenom osobom, videćete kako mnogo toga može da se reši
 

"Još je gore kada muškarac pokušava da opravda nečuveno flertovanje starom optužbom da je on samo bio ljubazan, a da je njegova partnerka nesigurna ili ljubomorna.

Ako vaš partner radi nešto slično tome, a tvrdi da vi imate problem, on pokušava da manipuliše vama. Nemojte pristati na to", piše Trejsi Koks u knjizi "Vrele veze" i daje listu prihvatljivih i neprihvatljivih situaciju.

PRIHVATLJIVO

Odmeravanje drugih žena dok niste tu


Zna da će ga zog komentara "Vidi one sise!", ostali momci u kafiću potapšati po leđima. To je prilično bezopasno kada niste s njim.

Zablene se kada devojka u mikro miniću i topiću uđe u prostoriju


Ne možete da odolite da ne gledate takve žene. I vi biste tako reagovale kada bi u prostoriju ušao neki veoma zgodan muškarac.

Davanje komplimenata drugima


"Šeron večeras divno izgleda", je u redu. "Ona izgleda fantastično, šteta što tvoje noge nisu toliko dobre da možeš da nosiš takve haljine", nije.

Loženje na slavne ličnosti


Čak i ako "balavi" dok gleda Kameron Dijaz, ne bi trebalo da se osećate ugroženo zbog toga. On samo izražava divljenje prema suprotnom polu. Ako nastavi da priča o tome kako je predivna, recite mu da vam to smeta i nadajmo se da će ubuduće samo ushićeno gledati u ekran umesto da neprestano komentariše kako je sjajna.

Razmena značajnih pogleda sa nepoznatom osobom na drugom kraju sobe
Iako nije prijatno posmatrati, nije ništa loše u tome da se nekom divnom osmehne kao da hoće da se poruči: "Da, i ti si meni predivna ali ja sam sa nekim drugim". Ako ta razmena pogleda nije praćena daljim flertom, najbolje je da se ne obazirete. I vi to, verovatno, nekada radite. To vam hrani ego, potvrđujete sami sebi da ste i dalje privlačni.

NEPRIHVATLJIVO

Odmeravanje drugih žena pred vama


Ako odmerava sve žene i provodi više vremena gledajući preko vašeg ramena nego u vas, recite mu da idete u toalet i nemojte se truditi da se vratite.

Počeo je da "balavi" nad ženama, a ranije ih nije primećivao


To je opasan znak i može da znači da imate probleme u vezi i da podsvesno, ili čak svesno, razmišlja o raskidu i uživanju u slobodi. Slobodnjaci skeniraju prostoriju, dok srećno zauzeti neprimetno bace lenji pogled.

To, takođe, može da znači da vaš dečko ne dobija dovoljno seksualnog zadovoljstva u vezi. Možda vam se nikada nije poverio u stvarnosti, ali to radi u glavi. Neki psiholozi to nazivaju "curenjem": ima seksualnu energiju koju ne korsti, ona se preliva i on počinje da fantazira o drugim ljudima.

Takođe, budite oprezne ako se često svađate. Kada nekoga neprestano kritikujete on postaje podložan iskušenjima. Time mu šaljete poruku da nije dovoljno dobar i on traži nekoga ko misli suprotno.

KAKO TO DA POPRAVITE

Poverite se dobrom prijatelju kako biste proverili da niste paranoični


Ne možete očekivati da neko potpuno ignoriše sve druge pripradnike suprotnog pola i ako mu budete postavljali nerealne zahteve pobuniće se.

Ako ne možete objektivno da ocenite partnerovo raspoloženje, pitajte za mišljenje prijatelja kojem verujete. Da li preterujete ili se on ponaša kao bezosećajni kreten?

Ako ste sigurni da je preterao, recite mu


Najčešći odgovor je: "Ljubomorna si". Mirno mu odgovorite: "Nije tačno. Razmislila sam i nisi u pravu. Neću da se tako ponašaš prema meni. Ako već moraš, gledaj druge žene kada nisam tu".

Pružite mu još jednu šansu


Sačekajte da vidite da li je uzeo vaša osećanja u obzir. Ako nije i to se ponovi, vi ponovite svoj govor i kažite mu da ćete mu da ti još jednu šansu. Pitajte ga kako bi se osećao da vi buljite u onog zgodnog tipa sve dok on odmerava devojku u crnom.

Postavite mu ultimatum ako to ponovo uradi


Ovo je jedna od retkih prilika kada je ultimatum neophodan. Recite mu da ćete sledeći put kada to uradi, otići i da će vaša veza biti završena. Ništa što vam u tom trenutku kaže neće moći da promeni vaše mišljenje.

Imao je tri prilike da se popravi. Ako ste mu objasnili zašto vam je takvo ponašanje neprihvatljivo, a on nastavi, biće vam bolje bez njega. Ako pristanete da otvoreno "balavi" zbog drugih, izgubićete samopoštovanje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online