Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 03.10.2016.
02:30
zenskimagazin.rs A

Evo zbog čega treba da se seksate svaki dan

Stručnjaci često savetuju da seks pozitivno utiče na naš organizam. Osim što poboljšava funkcije našeg tela i uma, pozitivno utiče i na našu vezu ili brak.

pixabay.com
Seks dobar za zdravlje, dušu, vezu... ma za sve

A evo zbog čega bi još trebalo da imate više seksa:

1. Orgazam dnevno je dovoljan da održavate zdravlje

Postoji bezbroj dokazanih, zdravstvenih prednosti redovnog seksa. Ako vam se desi da preskočite trening, iz bilo kojeg razloga, seksi "sesija" ispod pokrivača je savršena alternativa. Seks može poboljšati spavanje, ojačati i tonirati mišiće, pa čak i smanjiti rizik od dobijanja kardivaskularnih oboljenja.

2. Približava vas sa vašim partnerom

Seks je fizička i emotivna intimnost. Kada doživite orgazam, vaše telo se preplavljuje oksitocinom - hormonom koji je povezan sa vezivanjem između ljudi na emotivnom nivou. Kada sklonimo sa strane biološke definicije, seks povećava vaše emocije koje gajite prema partneru i čini vašu emotivnu povezanost jačom.

3. Dobar seks čini da vaša koža svetli

Ko bi rekao da nas seks može učiniti lepšim? Doktori kažu da se zbog povećanja cirkulacije krvi kroz telo, dodatni kiseonik odlazi u kožu i čini je zdravijom i svetlijom. Kao kada vežbate, balansiraju se nivoi hormona, što takođe pomaže kod problema sa aknama.

4. Povećava samopouzdanje

Uspeti da nekoga "upalite" seksualno i njihovo pokazivanje fizičke privlačnosti čini da se osećamo poželjno i specijalno - što je odlično za samopouzdanje. Vi se osećate dobro, vaš partner se oseća dobro - znači sve je dobro!

5. Manje bolnije i kraće menstruacije

Kada žena ima seks, materica se kontrakuje - što je već dobro poznato. Ono što ne znate jeste da povećane kontrakcije materice uklanjaju brže krv i tkivo, što znači da će vaš ciklus trajati kraće ako tokom njega imate seks. Kraće mentruacije su dobra vest za oboje, zar ne?

6. Seks uklanja tenziju

Naše telo ispušta endorfine tokom seksa, baš kao kada vežbate. To opušta tenziju i samim tim čini da se osećate mirnije, opuštenije i srećnije. Manje nervoze u vašem telu znači i manje nervoze između vas i vašeg partnera i više vremena da uživate u društvu jedno drugog. Ukratko, seks je ultimativna i najprirodnija "pilula sreće" koju možete da pronađete.

7. Orgazam nas čini pametnijim

Studije su pokazale da orgazam povećava cirkulaciju krvi, ksieonika i svih potrebnih nutrijenata u sve delove mozga. Ostale mentalne aktivnosti poput puzli samo stimulišu određene delove mozga, ali orgazam pokriva sve!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online