Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 15.01.2016.
02:30
Womenshealthmag A

Šta ako nemate orgazam: 4 znaka da nešto nije u redu

Da budemo iskreni, većina žena nisu mašine koje proizvode orgazme. Bilo da imate problem da dostignete svoj potencijal ili uobičajena predigra jednostavno nije dovoljna, za sve postoji rešenje.

independent.co.uk
Šta kada orgazam izostane?

Međutim, kako možete da sto posto budete sigurni da je u pitanju samo prolazni problem ili nešto ozbiljno?

Ovo su veliki nagoveštaji da je došlo vreme da potražite pomoć od profesionalca:

1. Pod stresom ste zbog njega

Briga o nemogućnosti dostizanja orgazma može direktno da utiče na vašu sposobnost da doživite jedan. Ako previše vremena provodite fokusirajući se na doživljavanje orgazma, to može dovesti do anksioznosti i stresa. Pritom, ako se fokusirate samo na orgazam, manje ćete uživati kada do njega napokon dođe.

Umesto da vam samo to bude na umu, pokušajte da se fokusirate na zadovoljstvo koje osećate u svom telu. Ako se orgazam desi – odlično. Ako se ne desi, barem ste uživali u celokupnom iskustvu.

2. Redovno glumite orgazam

I dok glumite orgazam iz najboljih namera, partneru ne činite nikakve usluge. Ako redovno lažirate orgazam, možda bi pre toga trebalo da vidite zašto i zbog čega ne dobijate potrebnu stimulaciju.

Ako vam seks nije dovoljan, možda bi trebalo da odvojite malo vremena i sami otkrijete šta vas tačno uzbuđuje – i onda to prenesete partneru. A tu je i ovih 5 neverovatnih zdravstvenih prednosti masturbiranja.

3. Neprijatno vam je

Definitivno ne postoji razlog da vas bude sramota jer niste u stanju da postignete orgazam, već bi trebalo da pričate o tome sa partnerom, pogotovo ako postoji konkretan problem koji vas sprečava da dođete do klimaksa.

Ako vam je neugodno da započnete razgovor, onda je potrebno da uložite dodatan trud i u komunikaciju sa partnerom, a ne samo u postizanje orgazma. Možda će vam razgovor pomoći da otkrijete koja vrsta stimulacije vam je potrebna da dobijete ono što vam je potrebno.

Najvažnije je da budete iskreni sa partnerom i predložite mu dodatno eksperimentisanje u krevetu sa ciljem rešavanja problema, ali i povećanja užitka.

4. Redovno imate seks, ali prošli su meseci od poslednjeg orgazma

Mnogi faktori mogu da utiču na vašu sposobnost da stignete do orgazma, ali definitivno ulazite u opasnu zonu, ako imate seks barem jednom nedeljno, a orgazam niste doživeli mesecima. Ovo je pogotovo veliki znak za uzbunu ako ste ga ranije redovno imali.

Razlog za ovo može biti prost poput određivanja stvari koje vam izazivaju stres i sprečavaju vas da dođete do orgazma, ali ako i dalje imate problema, možda bi trebalo da razmislite o poseti seksualnom terapeutu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online