Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Odagnala strah i donela radost

Nakon što je jedna Radmila iz Nemačke pročitala priču o mukama Mirjane i Živana Lazarevića iz sela Batkovica kod Bijeljine, nije mogla da sedi skrštenih ruku.

Privatna arhiva
Izmirili račun za struju: Mirjana i Živan Lazarević

Odmah im je poslala 260 evra da izmire troškove Živanove rehabilitacije u Banjaluci.

On je oboleo od stenoze kičmenog kanala, zbog čega je ostao skoro potpuno nepokretan. Nedavno je operisan u Beogradu, nakon čega je rehabilitacija bila neophodna. Mesec dana njegove rehabilitacije koštalo je 190 evra, što oni sebi nisu mogli da priušte, a od novca koji im je Radmila poslala, uspeli su da izmire i dug za struju od 70 evra. Sada, makar neko vreme, ne moraju da strahuju da li će im neko zakucati na vrata i iseći struju.

- To nije sve. Ona je obećala da će nam krajem marta poslati još 200 evra, kako bismo kupili novi šporet, jer je naš nastradao u poplavi koja nam je 2014. uništila kuću. Ova zima za nas je bila jako teška, jer nismo imali na šta da se grejemo. Olakšanje je što bar sad znamo da sledeće, za nas neće biti zime - kaže Radmila.

Ona i njen suprug su doživeli da u šestoj deceniji života oboje budu na birou. Nikada nisu tražili nikome pomoć i dok su bili zdravi, radili su bilo šta i uspevali da obezbede egzistenciju. Nažalost, Živan je postao invalid, a Mirjanu čeka operacija dojke.

- Ma, ja sada nisam bitna. Meni je samo važno da Živan bude dobro. On je bio na rehabilitaciji, ali i dalje se oseća jako loše i ima bolove. Morao bi narednih dana da dođe u Beograd na kontrolu, da doktori vide da li je neophodna još jedna operacija. Međutim, mi za put u Beograd novca nemamo, a osiguranje to neće da pokrije - ispričala je zabrinuto Mirjana za "Vesti".

Prema njenim rečima, za nju i supruga svaki novi dan je borba.

- Nekada po nekoliko dana nemamo za hleb. Svakog jutra se pitam da li ćemo izgurati dan. Da nije dece koja nam pomognu koliko mogu, jer i oni teško žive, umrli bismo od gladi. Poplava nam je uništila kuću, sve kućne aparate. Veš perem na ruke, što je tokom zime, bez šporeta na kojem makar vodu zagrejem, bilo jako teško - kaže Mirjana.

Ipak, ljudi poput Radmile vraćaju joj nadu u bolje sutra.

- Poziv gospođe Radmile sa željom da nam pomogne mnogo me je iznenadio. Teška su vremena, a neko odluči da odvoji od svojih usta i da nama. To može samo neko sa velikim srcem. Mi smo joj do neba zahvalni. Njeno ime biće nam utisnuto u srce doveka - poručila je Mirjana.
 

Kontakt

Čitaoci "Vesti" koji žele da pomognu Mirjani i Živanu Lazareviću mogu ih kontaktirati na telefon: +387 66 049 123 kako bi u dogovoru sa njima direktno uputili pomoć, a adresa je: Klis br. 40 Batković, 76312 Bijeljina, BiH.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online