Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 26.01.2017.
18:00
A. Kovačević - Vesti - Foto: A. Kovačević A

Tufegdžićima svaka pomoć dobrodošla

Porodici Tufegdžić iz mioničkog sela Maljević 2016. godina donela je puno bola i tuge. Lazara, vrsnog zidara koji je bio glavni oslonac u kući i ponosnog oca jedanaestoro dece, početkom septembra u 54. godini za kratko vreme je odnela opaka bolest.

A. Kovačević
Tuguju za najmilijima: Milena, Miloš, Bojan, Marko, Milovan i Aleksandar Tufegdžić Koze Bojanove ljubimice

Nisu prošla ni dva meseca, a tamni oblak se još jednom nadvio nad ovom kućom. Gorki plač se ponovo prolomio selom 27. novembra, kada je najstariji Lazarev sin Radivoje podlegao povredama u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na Ibarskoj magistrali pri sudaru dva putnička automobila na deonici puta Lazarevac-Ljig kod sela Dudovica. Imao je nepunih 30 godina. Teško breme

A. Kovačević
Koze Bojanove ljubimice

glave porodice palo je na pleća Aleksandra (27), koji brine o neutešnoj majci Ljubici (49) i šestoro braće i sestara, pošto su Leposava (32), Suzana (29) i Slađana (26) zasnovale svoje porodice. U domu Tufegdžića lebdi tuga. Pred ulaznim vratima dve umrlice. Majci suze guše reči, nema snage da sa decom stane pred objektiv. Razgovaramo sa Acom.

-  Najmlađi Bojan je đak prvak. Milovan (14), Miloš (16), Živka (19), Milena (20) i Marko (23) mi pomažu koliko mogu. Ono što Miloš, Marko i ja zaradimo idući u nadnicu, to nam je. Šta ćemo, fizikališemo. Ja umem da zidam, ali nemam čime da započnem ozbiljan posao. Imamo za račune i goli život. Ipak, zdravi smo i lepo se slažemo. To je najvažnije - kaže Aca.

Tufegdžići nemaju stalnih prihoda. Bez prava su na dečji dodatak jer poseduju nešto zemlje. Traktor nikad nisu imali, oko useva im pomažu komšije. U štali koja samo što se nije srušila šest koza i nešto prasadi. Aca kaže da su koze dobre. Daju dosta mleka, ali sada su sjarene pa ih ne muzu. Ubrzo posle mioničkog zemljotresa 1998. država im je izgradila novu kuću, pošto je stara mnogo stradala. Od tada su malo toga prinovili u nju.

- Ima dobrih ljudi. Pomažu nam. Sestre nam mnogo pomažu. Odvoje od svojih porodica. Ne znam kako. Komšije i poznanici nam često donesu hranu, odeću, drva za ogrev. Dobro je što je Bojanu škola obezbedila besplatne knjige, sveske i pribor. Da nije toga, bilo bi nam sto puta teže - kaže Aleksandar Tufegdžić i dodaje da im je svaka pomoć dobrodošla.

Kontakt adresa

Svi plemeniti čitaoci "Vesti" koji žele i mogu da pomognu porodici Tufegdžić da se izdigne iz pepela i omoguće deci sigurniju budućnost, mogu da stupe u kontakt sa njima na adresu: selo Maljević, 14242 Mionica ili putem telefona na broj: +381 64 254 54 88 i u dogovoru sa njima im uputiti svoju podršku. Naravno, na usluzi je i Redakcija "Vesti".


 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online