Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 11.01.2017.
18:01
Vesti - Foto: Vesti A

Ugrožena i bolesna deca prioritet

Nakon donacija domovima za nezbrinutu decu "Vasa Stajić", "Drinka Pavlović" i "Moše Pijade", Njeno kraljevsko visočanstvo princeza Katarina, uručila je pomoć u vidu igračaka, garderobe i obuće domu za decu i omladinu "Jovan Jovanović Zmaj".

Vesti
Pomoć za kuću u Zaklopači: Princeza Katarina, Dona Sekulić i Džordan Stajger

Osim toga, Princeza je obišla i kuću u mestu Zaklopača gde je isporučila nameštaj, sudove, posteljinu i brojne druge uređaje za domaćinstvo. Ova kuća nalazi se pod ingerencijom Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, a u njoj borave mladi nakon izlaska iz ove ustanove, tokom perioda prilagođavanja i osamostaljivanja. Vredna pomoć prikupljena je u saradnji sa humanitarnom organizacijom Lajflajn Čikago čiji je pokrovitelj princeza Katarina, a Njenom kraljevskom visočanstvu u isporuci su se pridružile Dona Sekulić, članica borda direktora i Džordan Stajger, ambasadorka organizacije Lajflajn Čikago koja je već pomogla prvobitnu rekonstrukciju ove kuće 2004. godine.

"Osećaj kada vidite decu kojoj ste barem malo ulepšali praznike i svakodnevicu je nezamenljiv. Lajflajn Čikago koji posluje pod pokroviteljstvom princeze Katarine nastoji da pomogne ugroženim grupama u Srbiji još od 1993. godine. Snaga koju princeza Katarina ima nas sve motiviše i svakodnevno čini još boljima i plemenitijima", rekla je Dona Sekulić, članica borda direktora humanitarne organizacije Lajflajn Čikago.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Na Belom dvoru, održani su, takođe i tradicionalni božićni prijemi za decu bez roditeljskog staranja. Princeza Katarina je, takođe, posetila beogradske dečje bolnice gde je deci čestitala Božić, podelila igračke i uručila pomoć u vidu medicinske opreme. Tačnije, dečje odeljenje Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije,

Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj, kao i Institut za majku i dete kome je i uručila ultrazvučni aparat u vrednosti od 20.000 dolara namenjen pregledima novorođenčadi i male dece. Aparat je donacija humanitarne organizacije Lajflajn Kanada čiji je princeza Katarina pokrovitelj u Srbiji.

Njihova kraljevska visočanstva posebno zahvaljuju kompaniji EKO SRBIJA AD koja je bila strateški partner Kraljevskog para pri realizaciji novogodišnjih humanitarnih događaja.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online