Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 18.12.2016.
18:00
D. Đorđević - Vesti - Foto: D. Đorđević A

Za topao dom i punu trpezu

U selu Kozji Dol kod Trgovišta na krajnjem jugu Srbije, Srbi Stankoviću, 36-godišnjem siromašnom i svojevremeno zlostavljanom mladom ovčaru u Makedoniji, sa bolesnim bratom Novicom, reporteri "Vesti" uručili su nedavno novčani prilog od 500 dolara. Ovaj dar njihove donatorke i zaštitnice Milenke Latinčić iz Sidneja, dobrodošao im je za nabavku ogrevnog drveta koje im je nedostajalo. Plemenita Milenka je poslala redovne mesečne donacije od po 100 dolara za januar i februar, ali i 300 dolara za nabavku drva.

D. Đorđević
Stigla drva: Srba Stanković

- Neka im zima bude topla u njihovom domu u planinskim vrletima u okolini Trgovišta. Znam da je zima u planini duga, hladna i zato moja porodica i ja želimo da im maksimalno olakšamo život - rekla je Milenka uz želje da joj štićenici u miru i radosti provedu nastupajuće praznike.

Srba i Novica su sa velikom radošću primili vest da će imati dovoljno novca kojim će rešiti pitanje ogreva, jer zima kod njih traje do maja.

Svinjetina za celu godinu

Krsteći se i ljubeći malu ikonu Bogorodice, Srba koji je kao dečak dospeo u ropstvo u planinskim selima oko Krive Palanke u Makedoniji i od zlostavljanja navukao teške ožiljke i na telu i na duši sa zadovoljstvom priča:

- Zahvaljujući Milenki kupili smo prasad koju smo čuvali i othranili pa su dogurala do 100 kilograma. Zaklali smo svinje i imamo mesa, masti, čvaraka, svega. Imamo svinjetine za celu godinu, od sada pa do sledećeg decembra!

 

- Bog sladak preko moje dobrotvorke iz daleke Australije, donese meni i nevoljnom bratu Novici miran život. Nema više straha da li ćemo imati za lekove, hranu, za ogrev... Imali smo dva kubna metra drva, a sad ćemo nabaviti taman toliko da ga imamo dovoljno do leta. Hvala veliko, neka našim dobrotvorima Sveta Bogorodica donese sve blagodeti u njihovom domu, neka ih čuva i daruje im zdravlja i sreće. Učinili su nas presrećnim. Blagoslovi Bože moju dragu Milenku i njenu familiju, koji svojim prilozima oteraše glad i bolest sa našeg kućnog praga - navodi Srba, koji u lepoti svoje pravoslavne vere nalazi spas od svih nedaća koje su ga tokom života zadesile.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Kao dar sa neba
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online