Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Na korak do puta u Italiju

Zahvaljujući prilozima Anđelke i Žena mironosica iz Melburna od ukupno 700 AUD, kao i dobrih sugrađana, Dario i Stefan Kostadinović uskoro u Bolonji na ispitivanjima.

Privatna arhiva
Hvala svim dobrotvorima: Stefan i Dario Kostadinović

Teška sudbina dvojice braće Darija (6) i Stefana (8) Kostadinovića iz Srpskog Milatovca kod Banjaluke, obolelih od mišićne distrofije, dirnula je u srce mnoge plemenite čitaoce "Vesti".

Među njima i našu redovnu čitateljku i učesnicu u akcijama Humanitarnog mosta, Anđelku iz Melburna, koja je nedavno posredstvom naše redakcije iz Sidneja uputila ovim mališanima prilog od 200 dolara.

Dve godine svesrdne podrške

Podsećanja radi, čitaoci "Vesti" su Kostadinoviće upoznali preko stranica našeg lista 2014, a mnogi od njih nesebično su pomogli ovoj višečlanoj familiji da reši nagomilane probleme, od hrane, preko duga za struju, nabavke knjiga i školskog pribora za decu, pa sve do farme pilića i svinja. Činilo se da će konačno odahnuti od silnih nevolja, nažalost, usledila je nova, jer su mališani Dario i Stefan počeli da posustaju na nogama.

To, međutim, nije sve, jer je na njih mislio još neko.

Organizovavši drugo humanitarno veče za pomoć teško oboleloj deci i omladini u otadžbini, Kolo srpskih sestara "Žene mironosice" pri crkvi Sveti arhiđakon Stefan u Melburnu, od prikupljenih 6.000 dolara, deo sume od 500 dolara namenilo je Kostadinovićima.

Oba ova priloga, prosleđena su na adresu njihove majke Slađane, koja sa nezaposlenim suprugom Duškom odgaja šestoro dece.

Navedeni novčani darovi plemenitih čitalaca "Vesti", baš kao i prethodno pristigli, dobro će im doći da konačno odvedu dvojicu sinova u Italiju, na pregled kod vrsnog stručnjaka za Dišenov oblik mišićne distrofije, za šta im je inače, neophodno 3.000 evra.

- Sakupljeno je 2.000 evra ovako putem uplata i dobrih ljudi. Akcija sa humanitarnim brojem kod nas u Republici Srpskoj je završena, ali i još ne znamo koliko je novca prikupljeno, jer je u toku obračun. Znaćemo tek 20. decembra, a planirano je da posle toga idemo za Italiju u Bolonju. Inače, Stefanu je svakim danom sve lošije. Često pada, a uz stepenice nikako ne može. Dario je još dobro. Ima male poteškoće pri hodu uz stepenice. Zato nam se toliko i žuri da što pre odemo i saznamo da li postoji nada da tu opaku bolest usporimo, da mi deca ne padnu u postelju - kazala je majka Slađana Kostadinović (35), majka Duške (17), Teodore (12), Stefana (8), Darija (6), Sare (3) i jednomesečne Anastazije i poručila:

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Želim da se od srca zahvalim svim dobrim ljudima koji su nam priskočili u pomoć. Posebno čitaocima "Vesti" i iz najudaljenijih krajeva, poput dobre Anđelke i Kola srpskih sestara. Neka ih dobri Bog blagoslovi i podari zdravlje, svako dobro i sreću u životu! Iskreno se nadamo da ćemo se uskoro javiti sa dobrim vestima, a to je da smo otputovali i da su Stefan i Dario dobili adekvatnu terapiju...

Nova uručenja

Budući da se na listi Kola srpskih sestara i Udruženja Srba iz Hercegovine iz Melburna, pored Kostadinovića našlo još 11 mališana zlehude sudbine, kojima je namenjena pomoć od ukupno 7.000 dolara, neke od donacija već su uručene onima kojima su namenjene, a o kome je reč, njihovi dobročinitelji moći će da pročitaju u narednim izdanjima našeg lista.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online