Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Trnovit put u bolji život

Srba Stanković, 35-godišnji siromašni i zlostavljani čobanin iz Kozjeg Dola kod Trgovišta, odavno nije otišao u svoj dom, jednu prostoriju napuštene seoske škole, sa više nade, radosti i novčanih priloga koje su mu uputili i naši stalni čitaoci "Vesti" ali i neki novi plemeniti darodavci.

Uručene donacije: Srba Stanković u Vranju

Reporteri Humanitarnog mosta uručili su ovom mladom čoveku, čija je nekadašnja jedina želja bila da ima koricu hleba za sebe i svog brata Novicu, 250 evra - dar članova Hrišćanske humanitarne zajednice Radosti moja iz Štutgarta u Nemačkoj, 300 australijskih dolara - prilog njegovih stalnih zaštitnica majke i ćerke Milenke i Tijane Latinčić iz Sidneja u Australiji i 50 evra čitaoca Slobodana K. iz Roterdama. Zemljaci iz Štutgarta poručili su mu da ova sredstva uloži u svoj i bratovljev bolji život, dijasporac iz Holandije poželeo mu je sreću u budućnosti, a njegove stalne dobrotvorke iz Australije - da uvek može računati na njih.

Pristiglim donacijama će se ispuniti velika želja Srbe i njegovog brata Novice da sagrade svinjac i čuvaju dva prasca za zimu i uslove kada hrane u surovim planinskim uslovima ima najmanje.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Hvala veliko dobrotvorima, neka im današnji praznik Svete Trojice donese blagodati u njihovim domovima, neka ih čuva i daruje im zdravlja i sreće. Učinili su nas presrećnim jer ćemo sagraditi svinjac, čuvati svinje i imati mesa preko godine. To za nas znači rastanak sa glađu - kaže Srba i dodaje da su već kupili cigle i kamen, da će ovih dana doterati cement i krenuti sa izgradnjom svinjca. Prasce, za čuvanje, one od oko 40 kila, kupiće od srpskih domaćina sa sela.

- Kada bude gotov svinjac i uteramo prasad pozvaćemo vas da dođete i blagosiljate naš novi početak - ističe Srba, nejak mladić, koji se jedva otrgao od bolesti, a koji sada i o starijem bratu Novici i njegovoj slomljenoj nozi.

Struja "ukrala" lekove

Imaš razlog da se boriš, za sebe i svoju ćerkicu, sve najbolje želi vam Radojka iz Džilonga, napisala je naša verna čitateljka iz predgrađa Melburna uputivši 100 AUD
29-godišnjoj nepokretnoj samohranoj majci Svjetlani Kljajić iz Sključana kod Kozarske Dubice, dugogodišnjoj štićenici "Vesti". A stalna donatorka Milka J, takođe iz Australije, ponovo je uputila ovoj porodici iz Srpske novi prilog od 100 AUD uz pozdrave i poruku da Svjetlani želi uspešan oporavak. Naši novinari isporučili su novčanu pomoć porodici Kljajić, ali na žalost ništa od toga neće otići na lekove i terapiju ovoj paralizovanoj majci.
- Raduje me što me zemljaci i čitaoci "Vesti" nisu zaboravili i što sam i dalje deo njihove pažnje. Hvala im od sveg srca. Umorna sam od problema i nedaća, ali moram da se borim, zbog Jovane - rekla je Svjetlana koja je u komi rodila ćerkicu, ali na žalost ostala nepokretna. - Sav novac dajem ovdašnjoj elektrodistribuciji s kojom sam sklopila ugovor o reprogramiranju naših dugova za struju. Svakog meseca moramo da stvorimo 150 evra, ukoliko želimo da nam gori sijalica. Isključenje struje za mene bi bio i kraj svake mogućnosti da se oporavim, a da ne govorim šta bi to značilo za moje dete koje ide u školu. Još se nadamo da će i država da stane iza nas - poručila je Svjetlana Kljajić i obećala da neće posustati u svojoj borbi.
 

- Vodiću ga ovih dana na kontrolu u bolnici u Vranju. Povreda je gadna i još najmanje godinu dana neće moći da radi. Mora da miruje. On mi je bio desna ruka, obavljao je sve fizičke poslove, a sada je sve palo na moja leđa. Imamo mali plastenik koji smo sami napravili od pruća i otpadnog najlona, posadili smo od svega po malo, pa ako rodi biće dovoljno za nas. Od rođaka smo dobili jedan komad zemlje da obrađujemo, mali jeste, ali dovoljan je za bašticu. Posadili smo krompir i pasulj. Ta baštica je udaljena dva kilometra od našeg doma, ali nije mi teško da svaki dan odlazim - priča Srba Stanković kome se život, i te kako promenio nabolje, a sve zahvaljujući dobrotvorima, čitaocima "Vesti".

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Radujem se svakom novom danu
HUMANITARNI MOST Daj Bože brašna i drva
HUMANITARNI MOST Kako sejali tako želi!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online