Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 29.01.2015.
12:00
Đ. Janković - Vesti - Foto: Đ. Janković A

Njoj je danas potrebna vaša pomoć

Pokucajte i otvoriće vam se bar neka vrata! U to se ovih dana uverila i jedna mlada Lozničanka.

Đ. Janković
Odlična učenica: Ivana Velimirović

Zahvaljujući tekstu koji su pre nekoliko dana objavile "Vesti" i naš portal, a koji je potom preneo i portal grada Loznice, 19-godišnja Ivana Velimirović, koja studira u Šapcu Visoku tehnološku školu strukovnih studija na odseku farmacija i svakodnevno putuje na predavanja od Loznice do Šapca i nazad - više neće morati da za autobusku kartu izdvaja kompletnu majčinu penziju od 10.300 dinara, odnosno oko 80 evra.

Posle objavljene priče o ovoj vrednoj i skromnoj devojci, obrenovačka autoprevoznička firma Banbus rešila je da Ivani obezbedi besplatnu godišnju kartu na liniji Loznica-Šabac i nazad, što je zaista gest za svaku pohvalu.

Molba na Savindan

Ivana je završila Srednju medicinsku školu za industrijskog farmaceuta u Loznici, uz konstantan odličan uspeh. Nagrade na takmičenjima iz hemije i fizike osvaja od osnovne škole, zbog čega je i bila oslobođena prijemnog na fakultetu. Zato molimo naše humane čitaoce baš na Savindan, na dan školske slave u srpskom narodu, da svake godine neko od njih preuzme na sebe obavezu da stipendira ovu vrednu devojku. Svoju odluku možete javiti "Vestima" ili direktno stupiti u kontakt sa porodicom Velimirović na broj: 00381 63 32 10 25.

I "Vesti" se zahvaljuju vlasniku ove firme Banetu Kovačeviću kao i kompletnoj direkciji, čiji je potez obradovao porodicu Velimirović, a posebno Ivanu.

U lozničkom prigradskom naselju Gradilište ona živi sa majkom Biljanom (50) i bratom Aleksandrom (27). Majka je udovica dve decenije, od oktobra 1994, kad joj je u nesreći nastradao suprug za vreme vojne vežbe, i prima porodičnu penziju.

Još jedna nevolja ih je stigla prošle godine u avgustu, kad im je poplava nanela, kao i drugima, veliku štetu, a voda im protutnjala kroz stan u staroj drevnoj baraci. Žive od Biljanine penzije i onoga što Aleksandar zaradi, radeći neprijavljen, a sada ih muči i pozajmica u koju su morali da ulete kako bi osposobili stan uništen od vlage.

Takva situacija, i to što joj je majka srčani bolesnik, razlog su da Ivana, mada odličan učenik, ne studira u Beogradu ili Novom Sadu jer ne može da plaća stanarinu. Mogla je da studira samo tako što će putovati od Loznice do Šapca i nazad.

- Upoznali su me svi šoferi i putnici, dođem kao inventar na liniji Loznica-Šabac. Zimi je još teže pešačiti do stanice oko dva kilometra po mrazu i putovati po snegu i ledu, ali šta ću? Neću da se žalim, hoću da završim fakultet. Nije mi teško da učim - ističe ova studetkinja na točkovima kojoj će od sada biti lakše jer će majčina penzija, zahvaljujući razumevanju autoprevozničke firme Banbus ostati u kući kao jedini izvor prihoda.

I dalje će Ivana mesečno prevaljivati oko 2.500 kilometara, ali s osmehom na licu. I ništa joj neće biti teško jer ljudi se dočekuju prema odeći, a ispraćaju prema znanju.

Problem je rešen

- Mnogo smo zahvalni Banbusu i lepo je znati da još ima dobrih ljudi. Ovo je i dodatni podsticaj da još više učim. Trudiću se da godinu dam u roku kako bih ostala na budžetu tako da ne plaćam školarinu jer u tom slučaju ne bih mogla da studiram - kaže Ivana, izražavajući zahvalnost i našoj redakciji koja je upoznala sugrađane u Srbiji s njenim velikim problemom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online