Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Dejane, nisu te zaboravili plemeniti ljudi

Dejanu Miloševiću, 39-godišnjem obolelom ratniku i njegovoj majci Vesni iz Vranja, reporteri "Vesti" uručili su ovih dana novčani prilog od 200 evra, u dinarskoj protivvrednosti, dar anonimnog dobročinitelja iz Kanade, koji će im poslužiti da prikupe sredstva za zakazani pregled na Ortopedskoj klinici Banjica u Beogradu.

Jedno drugom oslonac: Vesna i Dejan Milošević
 

- Hvala veliko dragom dobrotvoru koji prati tragičnu sudbinu mog sina Dejana. Neka mu Bogorodica, naša zaštitnica, donese blagodet u njegovom domu, živ i zdrav bio mnogo leta - poručuje hrabra majka Vesna, čija je sudbina poslednjih decenija borba za zdravlje svog sina, ali i bitka protiv boljki koje su i nju savladale.
 

Potreban lek

- Pregled na Ortopedskoj klinici Banjica u Beogradu zakazan je za dva meseca. Tada ćemo definitivno i znati da li će Dejanu biti izvršena operacija na obe noge i da li će ostati u kolicima. Trenutno teško dolazimo do nemačkog leka "Berlithion 600 ED" , potrebnog za terapiju, pa ukoliko neko ima kutiju viška, najlepše molimo da nam ustupi - apeluje Vesna Milošević.

- Trebalo je da idem na operaciju kuka, ali ne mogu Dejana da ostavim samog. On teško hoda, muke su ga brojne ophrvale, počev od vijetnamskog sindroma do šećerne bolesti i teške virusne infekcije kostiju na nogama. I sama sam slabog zdravlja, ali volja da pomognem svom sinu je jača od svega. Verujem da bih mogla sve da izdržim, samo da bi njemu bilo bolje - kaže majka Vesna. A Dejan, viši od 190 centimetara, nekada jak i snažan, danas izgleda umorno i malaksalo. I sili se da hoda na bolesnim nogama, koje su samo kost i koža.


- Moram da hodam, tako je savetovao ortoped sa Banjice, svaki dan po pola sata... polako. Majka me uzme pod ruku i od naselja Čerenac, gde živimo, do centra dođemo peške, više od dva kilometra. To traje satima, teško mi je, zamaram se, ali mora se - kaže Dejan koji s majkom živi u stanu zgrade Jumko gde su se na divlje uselili kao i brojni drugi stanari, u uslovima gde nema ni struje i vode.
 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Zahvaljujući čitaocima "Vesti", oni već 10 godina imaju novac za lekove i za osnovne potrebe kako bi preživeli, jer od njene plate kuvarice u Jumku teško da bi mogli da kupe i ogrev za zimu.


- Samo nam čitaoci "Vesti" pomažu, oni su naš spas jer bez njih ne bismo bili do sada živi - s puno gorčine kaže na kraju posete majka Vesna koja više ni ne želi da govori o tome da su se nekadašnjeg ratnog dobrovoljca iz Vranja odrekli i Srbija i Republika Srpska. Kao da nije ni postojao.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Da poratne rane manje bole
HUMANITARNI MOST Nesreća za nesrećom
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online