Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 19.12.2013.
12:01
B. Grujić - Vesti - Foto: Z. Dedić A

Biće svega što nam srce ište!

Redovna čitateljka "Vesti" i učesnica u brojnim akcijama Humanitarnog mosta, Gvozdena Ekvilo iz Ciriha, pred božićne i novogodišnje praznike prijatno je iznenadila, obradovala i izmamila osmeh svim članovima porodice Pap iz prigradskog naselja Mužlja kod Zrenjanina. To je postigla poslavši im na kućnu adresu vrednu donaciju od 430 franaka.

Hvala od srca: Janoš Pap sa suprugom Zvezdanom
 

- Veoma smo zahvalni gospođi Gvozdeni. Ulepšala nam je ove predpraznične dane. Svojom donacijom omogućila da i mi, kao svi drugi ljudi, razmišljamo o pripremanju Božića i Nove godine i na vreme obezbedimo namirnice, ali i okitimo jelku, što odavno nismo činili - ističe glava sedmočlane porodice Janoš Pap.

Ulepšani svi predstojeći praznici

- Prvi put posle, ne znam ni sama koliko godina, našoj deci ćemo prirediti pravo slavlje uz paketiće. Oni će se sastojati od mnoštva slatkiša, pošto često nisu bili u prilici da ih dobiju. Naravno, ukrasićemo jelku i ispod nje staviti poklone, uglavnom u vidu nekog odevnog komada, pošto im garderoba zaista nedostaje, a mi sami nismo u mogućnosti da im je često obnavljamo - rekla je Zvezdana Pap.

Njegova supruga Zvezdana, majka Eržebet (90), kao i troje od četvoro dece, ozbiljno su oboleli, što im stvara goleme muke.


- Osim pripremanja pomenutih praznika, deo novca ćemo usmeriti na suprugu Zvezdanu, koja boluje od multiple skleroze i svakodnevno koristi skupe lekove, za koje mi jednostavno nemamo novca. Zato nam svaka pomoć dođe kao dar sa neba. Još jednom od srca hvala gospođi Ekvilo, koja nam je već u nekoliko navrata pokazala kakvo srce ima. Napisao sam joj i pismo. Ipak, koristim priliku da je i ovako javno, posredstvom "Vesti" pozovem, da kad god poželi svrati u naš skromni dom.

- Vrata naše kuće uvek su otvorena. Nemamo mnogo, živimo i više nego skromno, ali za humanost takvih ljudi poput Gvozdene Ekvilo, jednostavno stvorićemo i ugostićemo je domaćinski, kao da je kod svoje kuće - zaključuje Janoš, koji je nedavno otpušten iz bolnice zbog predinfarktnog stanja i problema sa bubrezima.


Zato ovaj nesrećni čovek ima zabranu lekara da se bavi bilo kakvom fizičkom aktivnošću, zbog čega nije u mogućnosti da zarađuje i obezbedi porodici sredstva za najosnovnije životne potrebe.
 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Radost i briga u isti mah
HUMANITARNI MOST Rešen deo ogromnih problema
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online