Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Svim srcem uz Slađanu i njene male anđele

Sneg je zavejao sela podno Peštera, pa i zabitu Banovicu kod Novog Pazara, gde je posle tragične pogibije Miodraga Dunjića (39) njegova supruga Slađana ostala sama sa četiri devojčice: Dijanom (5), Milicom (4), Dušicom (3) i Jelenom (1), "odsečena od sveta".

Ne zna kako će dalje: Majka Slađana sa ćerkama i humanistom Hidom Muratovićem
 

Do ovog sela, 15 kilometara udaljenog od magistralnog puta Novi Pazar - Sjenica, može se doći samo dobrim terencem, traktorom ili pešice. Mada je dobila podršku i obećanja da neće ostati sama, Slađana još nije uspela da ukrovi kuću, koju je sa pokojnim Miodragom gradila uz pomoć čitalaca "Vesti" i dobrih sugrađana.

Kontakt

 

Od kada su "Vesti" pisale o iznenadnoj tragediji Dunjića, mnogo plemenitih čitalaca "Vesti" se javilo našoj Redakciji sa željom da im pomogne kako novčano tako i u vidu paketa. Tim povodom još jednom objavljujemo Slađanin broj telefona, kako bi budući donatori mogli da stupe direktno u kontakt, i sa njom se dogovore o načinu slanja i dostave pomoći, a brojevi su: + 381 64 367 35 63 ili +381 64 327 22 64. Naravno, na usluzi je, kao i uvek, Redakcija "Vesti".

Sprečio je finansijski momenat, tačnije nedostatak novca za crep i krovnu konstrukciju, ali i loše vreme koje ne dozvoljava građevinske radove. Posle Miodragove smrti, za Slađanu i njene ćerkice, zahvaljujući ljudima dobrog srca iz dijaspore, kao i sugrađana, sakupljeno je oko 1.500 evra za nastavak radova na kući.


- Ova vredna pomoć uglavnom je stizala preko Hida Muratovića, koji je bio uz nas i pre nego što smo započeli temelj. Pomogli su nam: porodica Marinković iz Nemačke sa 150 evra, anonimni donator iz Danske sa 100 evra, Novopazarac Murat Muratović sa 500 evra, a firme Konto-bene i Utip 200, odnosno 100 evra.

I firma Neimar iz Beograda, vlasnika Boža Vukovića, poslala nam je 500 evra. Istina, dobri ljudi sa svih strana sveta i dalje zovu i obećavaju pomoć. Traže žiro-račun, ali ja po ovom snegu ne mogu da odem do banke u Novom Pazaru. Nemam kome decu da ostavim. Neka mi oproste na tome. Bog ih blagoslovio i svako dobro dao - priča Slađana vidno potištena i zabrinuta.


Kako kaže, bojazan potiče od toga što ne zna kako će prezimiti zimu sama s decom, u trošnom kućerku sa zemljanim podom i ispucalim krovom.
 

Sneg pokrio nezavršeni dom
 

- Borimo se svim silama da Slađani i deci ukrovimo kuću, ali bojim se da, ako i obezbedimo novac za crep i građu, vremenske prilike neće dozvoliti da bilo šta radimo. Slađana i deca trenutno su u sobičku stare kuće gde duva sa svih strana, koji prokišnjava i vrlo lako može da se sruši na decu.

- Posle tragedije koju su doživeli, Dunjići teško da će sami opstati u udaljenoj Banovici. Leti je u ovom selu život nekako i moguć, ali zimi pretežak. Mala Dijana će od iduće jeseni u školu, a kako će bez oca do 10 kilometara udaljenih Štitara, tako mala i bespomoćna kroz šumu i preko snegova... - pita se zabrinuto Hido Muratović.


Smatra da bi bar tokom zime Slađanu i dečicu valjalo privremeno smestiti negde u Novom Pazaru.


- Pokušaćemo da umolimo nadležne u Centru za socijalni rad i Gradsku upravu, da im obezbede bar jedan sobičak do proleća. Do sada u Gradskoj upravi nisu pokazivali mnogo interesovanja za ovu, ali ni za druge ugrožene porodice. Na proleće bi završili kuću u Banovici i uselili ih. Nadam se da će nam dobri ljudi, koji su i do sada pomagali, pokazati razumevanje i solidarnost kako bismo zbrinuli ovu nesrećnu ženu i devojčice. Ako Slađana i deca procene da im u Banovici nema života, moramo im pomoći da nađu neki smeštaj bliže školi - naglašava Muratović.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Svaka para dragocena
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online