Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 12.06.2013.
12:01
K. N. - Vesti - Foto: Vesti A

Da boravak van grada bude što lepši

Uručivanje donacije od ukupno 550 evra anonimne donatorke iz Rima, namenjene za jedanaestoro štićenika Humanitarnog mosta se nastavlja. Za to se, ovog puta, pobrinula predsednica Udruženja samohranih roditelja i porodica osoba sa invaliditetom Plava školjka iz Beograda, Nadica Blažić, preuzevši u Dopisništvu "Vesti" prilog od 50 evra.

Hvala od Srca: Predsednica Plave školjke Nadica Blažić
 





- Mislim da mi ta žena dobrog srca iz Italije ne bi poverovala kada bih joj rekla da nam je ovaj dar stigao kao proviđenje i u pravi čas. Hvala joj od srca, jer ćemo zahvaljujući njenoj donaciji moći da kupimo početni materijal za šivenje posteljine. Kako se bavimo poboljšanjem uslova života osoba sa invaliditetom putem ostvarivanja kvalitetnije zdravstvene zaštite, omogućavanja školovanja, prevoza, pomoći oko rešavanja stambenih pitanja, promene pravilnika koji uskraćuje ili ograničava rehabilitacioni boravak u banjama i stacionarima, moramo se snalaziti na razne načine kako bismo im to omogućili - počela je da priča Nadica Blažić, a potom nastavila:

Lepe vesti

- Još jedna vrlo lepa vest za nas je i ta što smo sa Udruženjem Čuvari zanata ušli u zajednički prostor u Novom Beogradu sa kojim ćemo deliti mesečno članarinu i to znatno umanjenu. Mnogo su za nas učinili, odlučivši da nam na taj način pomognu. Mi ćemo nastaviti i dalje da se trudimo da obezbedimo našim članovima razne aktivnosti humanitarnog karaktera, radionice i okupljanja, kako bismo što češće mogli da ih obradujemo nekim izletom ili odmorom van grada, jer većina roditelja našeg udruženja to ne može priuštiti - kazala je Nadica Blažić.

- Pre nekoliko dana organizovali smo humanitarni koncert pod nazivom "Lepota je u različitosti", sa jednim ciljem, da prikupimo sredstva za 100 besplatnih letovanja za decu sa invaliditetom. Ovaj događaj će za nas ostati upamćen kao divan dan, jer smo plesali, pevali, bili kreativni, smejali se i uživali u zajedničkom druženju. Planirane su posete Banji Koviljači, Ćupriji i Tekiji. Ovom prilikom želim da se zahvalim beogradskoj opštini Zvezdara i SC Olimp, bez čije podrške ne bismo uspeli ovo da realizujemo. Zahvaljujemo se, takođe, svim donatorima koji su pomogli da koncert prođe uspešno.


Borba Nadice Blažić, nekada učiteljice u selu Kumane, a danas predanog borca za dostojanstveniji život dece rođene sa telesnim i psihičkim problemima, počela je pre 17 godina kada je rodila svoje treće dete, Marinu, kojoj je telo potpuno asimetrično. Boreći se za bolje sutra svog deteta, Nadica je upoznala još mnogo ljudi sa sličnim problemima i odlučila da ih okupi i ohrabri. Kreativnijem druženju, po rečima Nadice Blažić, pomoglo bi i kada bi Udruženje dobilo peć za glinu. Ideja je da se profesionalnijom obradom glinenih pločica, omogući prodaja tih rukotvorina, kako bi se organizovale dodatne aktivnosti i izleti za decu.


- Peć za glinu je u ovom trenutku za nas nedostižna, jer košta oko 1.000 evra. Bez obzira na to, mi smo zahvaljujući jednoj divnoj ženi, članu Udruženja Čuvari zanata, dobili na poklon šivaću mašinu, uz pomoć koje ćemo moći da šijemo razne stvari, poput posteljine koja nam je sada potrebna za boravak u Tekiji. Koliko nam to znači teško je rečima opisati, jer se mi trudimo da decu okrenemo kreativnom radu kako bi ostvarili svoje potencijale, ali i osetili zadovoljstvo i sreću što svojim radom mogu doprineti nekom cilju - zaključila je Nadica Blažić.
 

 POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Dođite i podržite nas!
HUMANITARNI MOST Prijatelji za prijatelje
HUMANITARNI MOST Ništa bez dobrih ljudi
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online