Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 02.05.2013.
12:00
S.A - Foto: Vesti A

Da srca budu puna ljubavi

Ilija Veselinović iz Kanbere poslao je početkom godine donaciju trinaestočlanoj porodici Stanojković sa Kosova, želeći na taj način da se zahvali Svevišnjem što je novogodišnje i božićne praznike, nakon izlaska iz bolnice, proveo sa svojim bližnjim.

ZA USKRŠNjOM TRPEZOM BIĆE SVI NA BROJU: Porodica Stanojković
 



Uoči još jednog velikog hrišćanskog praznika, Vaskrsa, poželeo je da učini isto, pa je Stanojkovićima poslao 100 australijskih dolara. Pridružili su mu se Drago i Gordana Ivančević sa 100 AUD, te Slavko Anđelković sa porodicom koji im je namenio 50 AUD.
 

Ova donacija već je upućena na Kosovo familiji iz Sušice kraj Štrpca, koju čitaoci "Vesti" ne zaboravljaju i kojoj već dugo pomažu, a posebno od kako je na svet letos došla i mala Katarina.

POZIV DONATORIMA 

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Uprkos siromaštvu i skučenom stambenom prostoru, te ograničenoj slobodi kretanja, sinovi i ćerke Ljiljane i Radovana rastu bezbrižnije nego deca u imućnijim porodicama i sigurnijim delovima sveta. Oni imaju ono što se novcem ne može kupiti. To je velika ljubav i pažnju roditelja. I baš to je pobudilo nepodeljene simpatije čitalaca našeg lista širom sveta.

Najstariji Jovica, majčina desna ruka već tri godine, od kad mu se otac povredio i ostao nesposoban za fizičke poslove, pobrinuće se da i za ovaj praznik, zahvaljujući podršci dobrih ljudi, trpeza bude bogata, a srca puna. Ovo je jedna od brojnih porodica kosovskih Srba u kojoj se drži do tradicije i običaja, pa će Vaskrs biti dostojno obeležen i pored svih nevolja kojima su tamo izloženi.

Humana čitateljka iz Švajcarske odlučila je da pošalje Stanojkovićima paket sa odećom za decu. Čim ova pošiljka stigne u Beograd, biće prosleđena mališanima iz Sušice. Radovaće se Jovica, Darko, Natalija, Anđelija...

- Mislila sam da je velika hrabrost kada sam odlučila da rodim četvrto dete. Plašila sam se i jer je razlika između najstarije ćerke i najmlađeg sina velika, ali danas znam da je to bilo bez razloga. Odlično su se uklopili. Divim se Ljiljani Stanojković koja u izuzetno teškim uslovima podiže svoju decu, smatram to velikom hrabrošću i verujem da ova žena zaslužuje našu podršku. Ne samo ona, već i brojne majke kojima ovih dana nije lako na Kosovu jer strepe za budućnost svoje dece - rekla je čitateljka iz Šafhauzena.
 

Prve reči


Možda će ovaj praznik biti i nešto svečaniji nego ranije u domu Stanojkovića, jer je to Katarinina prva vaskršnja proslava. Prve reči već izgovara, za pesmice je još rano, ali svi veruju da će još mnogo praznika provesti na svom ognjištu, jer je njihova čvrsta odluka da ostanu tamo gde su im koreni. Čak i kad je teško i kad svaki novi dan donosi novu neizvesnost i strah od budućnosti.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Puna trpeza, puno srce
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online