Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Subota 12.01.2013.
12:01
S. A. - Vesti - Foto: D. Đorđević A

O Antićima ima ko da brine

Porodici Antić, koja živi u planinskom selu Drenovac, petnaestak kilometara od Vranja, u polusrušenoj kući od blata, u jednoj sobici, brojni čitaoci "Vesti" žele da pomognu.

Rastužili srca zemljaka: Porodica Antić
 

Uoči praznika u Redakciju je stigla donacija od 100 australijskih dolara i pismo u kojem naši čitaoci Ljiljana i Slobodan Joksić iz Sidneja ovoj porodici žele lepšu budućnost. Donacija od 50 AUD stigla je i od Dušana iz Australije.


Želja bračnog para Joksić bila je da novac Antićima bude uručen povodom Nikoljdana, ali zbog nepristupačnog kraja u kojem žive i vremenskih prilika, dve donacije stići će im ovog vikenda, baš uoči srpske Nove godine.

Uvek ima dobrih ljudi

Dva paketa odeće stigla su u Redakciju "Vesti" u Bad Filbelu i već su poslata u Vranje, odakle će ih dopisnik našeg lista dostaviti Antićima. U njihovoj kući je ovih dana dosta pošiljki hrane i odeće koju su im obezbedili njihovi Vranjanci. Iako i sami nemaju mnogo, dobri ljudi rado su odvojili deo za one koji nemaju ništa. Tako je malo nade ušlo i u ubogi dom Antića.

I sigurno će ih obradovati, jer uslovi u kojima rastu 17-godišnja Miljana, 16-godišnji Aleksandar, osmogodišnja Stefana i šestogodišnji Dimitrije takvi su da ih je teško zamisliti u 21. veku.


Trošna kućica, plafon koji preti da im se sruši na glavu, jedna jedina soba gde svi spavaju, uče, jedu, samo dva stara gvozdena kreveta, pohabani ćilimi, rasklimani sto, zarđalo posuđe... Najteže je što vode u bunaru nema, pa Aleksandar vodu sa obližnjeg izvora donosi u plastičnim flašama koje natovari na leđa.


Baš ta sumorna slika doma koji to nije navela je članove humanitarne organizacije Srbi za Srbe iz Švajcarske da pokušaju da pomognu da Antići dobiju novi dom. Već sledeće nedelje predstavnici te organizacije posetiće u Drenovcu ovu šestočlanu porodicu i uručiti im 700 švajcarskih franaka. Ali, njihovi planovi su mnogo ozbiljniji i dugoročniji.

POZIV DONATORIMA


Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Od Igora Rašule, predsednika ove organizacije, saznajemo da su spremni i za eventualnu kupovinu montažne kuće, koju bi postavili u blizini stare, ali će o tome razgovarati nakon što se njihovi predstavnici vrate iz Drenovca.


A ova srpska Nova godina mogla bi da bude i poslednja koju će mali Antići sa roditeljima provesti u kolibi za koju su verovali da je na kraju sveta i da nikada niko neće saznati za njihovu muku. Prevarili su se....

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Hvala vam do dragog Boga!
HUMANITARNI MOST Da poratne rane manje bole
HUMANITARNI MOST Radost u skromnom domu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online