Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 25.09.2012.
12:01
S. S. - Vesti - Foto: A

Niko brži od Nikole Ognjenovića

Na apel Andrije i Ruže Hegediš koji žive na tuđem salašu i od jedne portirske plate jedva uspevaju da prehrane devetoro dece, od kojih najstariji Slobodan ima 22 godine, a najmlađi Leo 16 meseci, prvi se javio Nikola Ognjenović, penzioner iz Štutgarta.

Stižu im prvi donatori: Porodica Hegediš
 

- Vi znate da često dolazim u Novi Sad. U jeku priprema pročitah priču sa salaša Gradina kod Sombora. Supruga Natalija i ja odmah skovasmo plan. Napunićemo gepek i otići kod Hegediša. Biće odeće i obuće za sve članove porodice, hrane, posteljine. Ima ih dosta, hvala Bogu, pa smo pozvali i naše ovdašnje komšije i prijatelje da nam se pridruže - rekao nam je Nikola Ognjenović, učesnik u mnogim akcijama Humanitarnog mosta, ali i dobrotvor mnogobrojnih vojvođanskih porodica i zdravstvenih i socijalnih institucija.


Mnoge od njih nisu ni zabeležene na našim stranicama jer ovaj humanista javlja se samo kada se odazove apelu objavljenom u "Vestima" ili neko od primalaca pomoći oseti potrebu da Ognjenovićima javno zahvali.


Sa bračnim parom Ognjenović, čiji će automobil biti pun kutija kao šibica drvca, poći će i reporteri "Vesti" do ove mnogočlane porodice, časne i radne, pa ipak siromašne. Ovom u prilog govori apel koji je Andrija Hegediš uputio ljudima dobre volje u dijaspori:


- Mnogo je naših ljudi iz ovog kraja koji imaju svoje firme ne samio u inostranstvu nego i Somboru i okolini. Ako bi zaposlili bar jedno od moje troje punoletne dece, mi bismo kao porodica stali na svoje noge. Za hleb i mleko imamo, ali to za ove malene u razvoju nije dovoljno. Zato ja molim za mogućnost da pošteno radimo i od zarade živimo.


Ognjenovići i njihovi prijatelji neće ponuditi posao Slobodanu, Saneli i Slobodanki, ali će majci Ruži pomoći da lakše održava higijenu u prostorijama vlažnih zidova i trošnog poda pokrivenog kartonima, da novac od muževljeve plate ne troši na dečju odeću nego daje školarcima za užinu, a njih je troje u osnovnoj i jedno u srednjoj ekonomskoj školi.
 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online