Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 14.09.2012.
12:00
S.A - Foto: D. Đorđević A

Malo po malo do novog doma

Dvoje staraca, Dobrivoje i Velica Stanojević iz Nove Brezovice kraj Vranja, ovog leta ostali su bez krova nad glavom, sve što su imali nestalo je jednog ranog jutra u požaru. Sve. Danas žive u šatoru koju im je dala vojska i sa strahom gledaju u nebo, strepe od prvih jesenjih kiša. O zimi ne smeju ni da misle. Opštinari dolaze i obećavaju, ali Stanojevići su i dalje na livadi.

STRAHUJU OD ZIME: Dobrivoje i Velica Stanojević
 






Njihova potresna priča stigla je do brojnih čitalaca "Vesti" koji pokušavaju bar malo da ublaže nesreću koja ih je snašla.


U beogradsko Dopisništvo našeg lista stigla je ovih dana donacija od 200 australijskih dolara koju je Stanojevićima poslalo Hrišćansko bratstvo iz Melburna. U najskorije vreme ova donacija biće poslata u Novu Brezovicu ljudima kojima je požar progutao i prošlost i budućnost, kako bi pokušali da svoje ognjište dignu iz pepela.

POZIV DONATORIMA


Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924

Tu kuću, koja nestade u plamenu, počeo je da gradi još Dobrivojev otac, i kad je gradnja bila pri kraju došla mu je glave. Sa sinovima je otišao u šumu, po još jedno stablo za grede. To stablo ga je i ubilo, ispričao je jednom prilikom Dobrivoje. Kasnije je kući pravio sam, godinama, malo po malo. Teško se živelo, drugačije se nije moglo. I kada je skoro bilo gotovo, kada se nadao da će konačno da odahne i da će imati gde u miru da živi i šta unucima da ostavi, ponovo nesreća.


Dobrivoje ima četvoro unuka i ćerku Danijelu. Najstarija unuka 17-godišnja Miljana se nedavno udala, a 16 -godišnji Bojan, 10-godišnji Miloš i šestogodišnji Strahinja sa samohranom majkom žive u iznajmljenom stanu u Vranju gde ona radi. Vikendom i dalje, kao nekada, dolaze da obiđu stare, da im pomognu oko stoke, da ih uteše. Dobrivoje gleda svoje potomke i tuguje što će još jedna generacija sanjati svoj krov nad glavom.


Verujemo da će problem porodice Stanojević zainteresovati i ljude iz opštine Vranje, kao i da ih neće zabraviti dobri ljudi iz dijaspore. Jer, vreme brzo prolazi, doći će zima, a dvoje staraca više neće moći da žive u vojničkom šatoru.  

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Lazar ostvario životni san
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online