Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 12.10.2011.
12:01
B. Miličić - Vesti - Foto: Vesti A

Roditelji šalju apele, zemljaci donacije

Dvoipogodišnji Ivan Hajduković iz sela Šćemlije kod Zvornika u Republici Srpskoj treba da do kraja ove godine u Londonu bude podvrgnut operaciji srca koja će mu pomoći da nastavi normalan život. Da bi operacija bila obavljena potrebno je obezbediti 60.000 evra i mladi roditelji 23-godišnja Ivana i 24-godišnji otac Darko su se našli u bezizlaznoj situaciji. Žele da im sin živi i odrasta kao zdravo dete, ali nemaju novca da plate inostrano lečenje.

Potrebno 60.000 evra: Ivan Hajduković
 

Zbog toga je u zavičaju mališana krenula široka akcija da se obezbedi novac i operacija obavi do kraja ove godine. Za akciju se čulo i van zvorničke opštine, saznalo se i u dijaspori, pa je tako Marija Gavrilović iz Minhena, posle dobijenog pisma i apela roditelja malog Ivana, rešila da u krugu poznanika, prijatelja i KUD Jelek čiji je član, pokuša da pomogne.


- Ja sam sakupila 200 evra i verujem da će naš prilog iz Minhena biti i veći, jer imam obećanja poznanika i prijatelja da će se uključiti u ovu humanitarnu akciju - kaže Marija Gavrilović i ističe da za sve informacije vezane za akciju prikupljanja pomoći Ivanu Hajdukoviću zainteresovani mogu da se obrate na telefone 089-50222886 i 0171-7500925.


- Kad prikupimo značajniju sumu, spremna sam da odem u Zvornik i lično predam donaciju. Ni dete ni roditelje ne poznajem, ali me je dirnulo pismo i prosto nisam mogla samo da ga pročitam i ništa ne učinim - rekla je za "Vesti" Marija Gavrilović.


Ivan Hajduković je rođen sa srčanom manom i već posle tri dana po rođenju imao je prvu operaciju na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta u Beogradu. I pored te operacije, koja mu je spasla život, ostale su još dve srčane anomalije, zbog čega je često u bolnici i jedino rešenje je operacija srca koju su u Londonu preporučili lekari Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Treba reći da se akcija prikupljanja neophodnih 60.000 evra za operaciju srca Ivana Hajdukovića zahuktava u Republici Srpskoj. Uskoro će biti održan humanitarni koncert u Zvorniku za malog srčanog bolesnika, a u Fabrici glinice "Birač", gde radi njegov deda Milutin, počelo je takođe prikupljanje dobrovoljnih priloga.


Otac Darko zaposlen je u javnom komunalnom preduzeću dok je majka Ivana bez zaposlenja. Od jedne plate nisu u mogućnosti ni paru da uštede za sinovljevo lečenje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online