Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Subota 09.07.2011.
12:00
K. Savić - Vesti - Foto: A

Vidovdanski dar

Redovni donatori i učesnici u mnogobrojnim akcijama Humanitarnog mesta Ljiljana i Slobodan Joksić iz Sidneja ne prestaju da brinu i paze na svoje unesrećene zemljake u otadžbini.

JEDNO DRUGOM PODRŠKA: Dejan Milošević sa majkom Vesnom

Izuzetka, dakle, nema ni ovog puta, jer su ovi ljudi dobrog srca nedavno, posredstvom Redakcije "Vesti", poslali novčani dar od 70 australijskih dolara 36-godišnjem Dejanu Miloševiću iz Vranja, bivšem dobrovoljcu, a sada socijalnom slučaju obolelom od vijetnamskog sindroma.
 

Uz novčani dar poslat za jedan od većih srpskih narodnih praznika Vidovdan, praznik svetog mučenika kneza Lazara i svih svetih mučenika srpskih, stiglo je i toplo pismo u kome između ostalog piše:

"Dragi Dejane, otišao si da braniš otačestvo i na tom putu si izgubio zdravlje u cvetu mladosti. Želimo ti od sveg srca da tvoja duša ponovo nađe mir i prevaziđe sve boli".
 

Reporteri "Vesti" obavestili su samohranu majku nesrećnog mladića Vesnu Milošević, takođe oronulog zdravlja o pristiglom novčanom prilogu koji će im ovog vikenda biti uručen na kućnoj adresi, što ju je veoma obradovalo.


- Hvala tim divnim ljudima do neba što su mislili na mog sina i poželeli da ga obraduju. To nam zaista mnogo znači, posebno što su to učinili na praznik, a sada znamo da to uvek čine i brižljivo biraju kome će je uputiti. Želimo im svaku sreću i da im Bog podari zdravlje i dugovečnost. Zahvaljujući njihovoj pomoći, imaćemo taman dovoljno sredstava da ovaj mesec proživimo kako dolikuje, da odem na pijacu i donesem novo povrće koje još nismo okusili. Uglavnom jedemo ono što je ostalo iz zimskih zaliha, isklijali krompir, pasulj, turšiju... Platu nisam primila od februara i da nam nije čitalaca "Vesti" ili bi umrli od gladi i bolesti ili se smrznuli bez ogreva - kaže majka Vesna zaposlena u Jumku, koja zajedno sa sinom Dejanom živi u bespravno useljenom stanu nedovršene zgrade, bez struje i vode.
 

Majka u dilemi

 

Majka Vesna nagoveštava mogućnost da i ovo leto provede kod bivše koleginice u Makedoniji.

- Pozvala nas je, ali ja pomalo oklevam. Nije prijatno svake godine mesec dana živeti na račun nekog ko radi od jutra do sutra. Dok smo u gostima, mi ni paru ne potrošimo i to nam je velika ušteda, a kada krenemo nazad gepek bude pun paprika, paradajza, krompira i svakog drugog povrća i voća. I Dejanu prija promena. Ko ga tada sretne nikad ne bi rekao da je psihijatrijski bolesnik. Šeta mnogo, razgovara sa ljudima, spava noću kao beba. Ne znam... Kad u subotu preuzmem novac, imaćemo za autobuske karte, pa možda Dejan i ja otputujemo kod prijateljice - priča Vesna o svojim dilemama.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Život ste nam produžili
HUMANITARNI MOST Melem na ratnikove rane
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online