Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 31.03.2011.
12:00
K. Savić - Vesti - Foto: A

Vratimo zdravlje Milanu, sačuvajmo vid Mileni

Anonimni donator sa Gold Kosta poslao je posredstvom Redakcije "Vesti" iz Sidneja donaciju ukupne vrednosti 400 australijskih dolara za dva štićenika Humanitarnog mosta.

Oseća se mnogo bolje: Milan Ilijanović

Prvi deo novčanog priloga od 200 dolara namenio je 20-godišnjem Milanu Ilijanoviću iz Bora, obolelom od tumora na mozgu, a drugi deo u istom iznosu četvorogodišnjoj sleporođenoj Mileni Živanović iz Bajine Bašte, oboleloj od epilepsije.
 

Iako pored donacije i imena kojima svoju pomoć šalje, dobročinitelj iz daleke Australije nije ništa više napisao, nije teško pretpostaviti zašto je odlučio da pomogne upravo ovim nevoljnicima, osuđenim na patnju i pre nego što su stasali da bi mogli nekome nešto loše da urade.
 

Dar i na kućnu adresu

 

- Ovom prilikom želeo bih da se od srca zahvalim dobrotvorki iz Australije koja mi je nedavno na kućnu adresu poslala donaciju od 400 dolara, a o kojoj znam samo da se zove Novka. Iskreno se nadam da mi neće zameriti na tome. Isto tako, želim da zna da me je mnogo obradovala, pre svega svojom pažnjom i iskrenom brigom - kazao je Milan.

Milanu Ilijanoviću je, naime, tokom odsluženja vojnog roka u Nišu otkriven tumor na mozgu, zbog čega je podvrgnut dvema operacijama. Iako je tumor u potpunosti otklonjen, a metastaze nisu uočene, Milan je ipak morao da bude podvrgnut brojnim dozama zračenja na Institutu za radiologiju i onkologiju, kako bi se novo zlo sprečilo.

Samim tim, učinjeno je sve što je bilo u rukama lekara i konvencionalne medicine.

Željan života i odlučan da ovu opaku bolest u potpunosti pobedi, Milan je tragao za spasonosnim lekom, koji bi mu pomogao da ojača i potpuno se oporavi kako bi bolest pobedio do kraja. Tako je saznao za pomoćno lekovito sredstvo "varumin", koji se ne daje na recept i piju ga oni kojima je to poslednja šansa da spreče ponovnu pojavu tumora, a mesečno košta 280 evra.

Kako plata njegovog oca Jovana, od rođenja gluvonemog, po zanimanju mesara, penzija majke Dragice, takođe gluvoneme, kao i bake Marije iznose sve zajedno ukupno oko 30.000 dinara, nije teško zaključiti da ovaj lek nikako sami nisu mogli da mu obezbede, a da to ozbiljno ne ugrozi opstanak cele porodice.
 

Sve ove gorke činjenice bile su dovoljne da mu plemeniti čitaoci "Vesti", kao i sugrađani iz Bora priteknu u pomoć, poput donatora sa Gold Kosta, čiji je novčani prilog prosleđen na Milanovu kućnu adresu.
 

- Molim vas da se mnogo zahvalite tom divnom čoveku iz Australije što je mislio na mene i pružio mi svoju pomoć. Zahvaljujući njemu, kao i brojnim humanim zemljacima i sugrađanima, mirnije spavam, jer znam da imam dovoljno sredstava za "varumin" i to za nešto više od šest meseci. Ta spoznaja mi donosi spokojstvo, daje novi polet i želju da ovu opaku bolest sasvim pobedim. Naravno, tome treba pridodati i činjenicu da se mnogo bolje osećam od kada pijem ovaj lek. Zato ću sa velikim nestrpljenjem očekivati narednu kontrolu kako bih dobio i potvrdu da sam bolje i da su moje šanse za potpuno izlečenje veće - rekao je sa velikom dozom optimizma Milan Ilijanović.
 

Pomoć vrednu 100 australijskih dolara ovom nesrećnom mladiću uputio je i Branko Dević iz Sidneja, koja mu je takođe prosleđena na kućni prag, a na čemu se Milan najtoplije zahvalio.
 

- Moram da priznam da je sve ovo više nego što sam mogao i da sanjam. Tek sad mi je jasno koliko dobrih ljudi ima, spremnih da vam pomognu kada vam je najteže, a to je nešto što nema cenu na ovom svetu. Neka ih sve Bog čuva i podari im sve najbolje, a pre svega zdravlje - kazao je Milan po preuzimanju donacija iz Sidneja.
 

Prilog u "Vestima"

 

Hvala što ste uz nas: Milena Živanović

Za razliku od zaposlenih u knjižari Sloga u Parizu i njihovih kupaca, kao i humanista iz Perta, predvođenih Predragom Pribičevićem, koji su donacije poslali na kućnu adresu četvorogodišnjoj Mileni Živanović, 200 dolara anonimnog donatora iz Gold Kosta sačekalo ju je u beogradskom Dopisništvu "Vesti".


- Pre godinu i po niko nije bio srećniji od nas. Našoj sleporođenoj ćerki vraćen je vid u Kalugi, a čitaoci "Vesti" obezbedili su novac i za naknadne terapije u Novom Sadu. Ni slutili nismo da će od silnih anestezija Milena dobiti epilepsiju, tako da se ponekad pitamo nismo li vraćajući joj vid navukli nešto drugo što će je mučiti do kraja života. Danas smo u Beogradu radi neurološkog pregleda... Ne znam šta da kažem sem hvala tim dobrim ljudima koji nam pomažu da Mileni sačuvamo vid, jer bi slepilo ubilo Milenu, supruga i mene - rekla je Marijana Živanović.

 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online