Zvezda u Lozani obasjala Slaviju

0

Malo je srpskih klubova u rasejanju koji su imali sreću i čast da u svojim protorijama ugoste ekipu nekadašnjeg svetskog i evropskog prvaka u fudbalu. To zadovljstvo imali su članovi FK Slavija iz Lozane, kojima je aktuleni tim Crvene zvezde iz Beograda, zajedno sa rukovodstvom, uveličao proslavu povodom 40-godišnjice osnivanje ovog uduženja naših zemljaka u Švajcvarskoj.

 

Prelepo veče, koj će se sigurno dugo pamtiti više od 500 gostiju, upriličeno je odmah po završetku prijateljske fudbalera Zvezde i Siona, kluba sa bogatom i dugom tradicijom, koji je na taj način proslavio 100-ti rođendan!

Susreti

Naši zemljaci sportisti u Švajcarskoj – Mile Urošević, Nikola Tomić, Željko Pastivuk i Dejan Miličević uživali su i društvu rukovodstva gostiju iz Beograda. A Nenad Srećković, zvezdino krilo, za to vreme, bacio je oko na jednu plavokosu Mariju iz Ženeve. Golman "Zvezde" Saša Stamenković sreo se ovde sa komšijom Milom Jokićem…

Ali, vratimo se priredbi kod zemljaka. Na čelu Zvezdine ekspedicije koja je "pokucala" na vrata Slavije bili su predsednik Vladan Lukić, sportski direktor Ivan Adžić i trener Vladimir Petrovic. Raširenih ruku dočekao ih je predesdnik Slavije Darko Jakovljević, sa saradnicima, igračima, sponzorima, decom…

Kako i dolikuje, gosti su odmah posluženi zakuskom, koji su, kao za svoje najbliže, pripremile vredne članice Slavije, a tom prilikom čule su se brojne zdravice i želje da Zvezda ponovo zasedne na tron prvaka Srbije, i izbori mesto u Evropi koje, po slavnoj tradiciji i zaslužuje.

Usledila je tradicionalna razmena prigodnih poklona predsednika Lukića i Jakovljevića što je bio znak i da neformalno druženje i priredba moze da počne.
Igrači dva kluba i njihovi navijači pevali su i igrali, a jedina poteškoća bila ke što je zvezdašima po strogom naređenju trenera Petrovića, bilo zabranjeno konzumiranje i alkohola. Trener domaćina Ilija Borenović bio je fleksibilniji pa je svojim pulenima dozvolio neku flašu piva.

 

Traže titulu

Vladimir Petrović Pižon nije imao ni sekund vremena od "najezde" navijača starije dobi koji pamte kako je žario i palio fudbalskim terenima. Mladi navijači Zvezde bili su konkretniji – tražili su da se šampionski pehar posle dvogodišnje "suše" ponovo vrati u vitrine "Marakane".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here