Printscreen

Beogradski terorista Miloš Žujović, koji je samostrelom napao žandarma ispred izraelske ambasade u glavnom gradu Srbije, planirao je ovaj napad, i on ima islamistički motiv, a to dokazuje njegov “testament”, koji se deli na islamističkim mrežama, ističe ekspert za ekstremni islamizam Irfan Peci.

Peci je “Vestima” dostavio video testament na koji je naišao na islamističkim mrežama na kojem se vidi Žujović.

– Radikalne vehabije u Srbiji i u Bosni slave teroristički napad i “Salahudina” kao sehida i heroja. Na snimku piše “Salahudin neka ga Alah prihvati kao sehida” – objasnio je.

Peci ističe da je taj snimak njegov testament koji dokazuje da je napad bio planiran i da je Žujović imao nameru da u njemu pogine, da bi bio sehid, odnosno mučenik.

– Njegov cilj je bio i naravno da motiviše druge na ovavakav napad. Samo u Novom Pazaru sam otkrio mrežu od oko 30 ljudi koji su otvoreno širili video snimke ISIS-a i pozivali na džihad. Oni su takođe povezani sa radikalnim muslimanima na Kosovu, u Bosni i Severnoj Makedoniji – rekao je Peci.

On je istakao da se sada Srbija nalazi u veoma opasnoj fazi jer su druge radikalne vehabije koje nisu poznavale Salahudina i nisu deo njegove mreže njegovim napadom motivisane da ga imitiraju i tako stvaraju paniku u Srbiji.

Kako je dodao ovaj testament je iste večeri objavio drugi radikalni vehabija uz komentar „Da Alah primi sehida”.

2 COMMENTS

  1. Ко другоме јаму копа сам у њу пада – нек пазе ентитет Федерације у БиХ, тзв Косово и албански део Македоније да им се не обије о главу !!! У Србији ће проћи као и што је овај несрећник !!!!

  2. Овај јад није несрећник
    Него изрод у свом роду

    ЖИВЈЕЛА СРБИЈА 🇷🇸☦️🇷🇸

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here