EPA/Neil Hall
Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković dobio je protivnike posle žreba za Vimbldon koji je održan danas. Iako do sada Đoković nije zvanično potvrdio da će igrati, malo je verovatno da se našao na žrebu, a da neće zapravo i zaigrati u Londonu.

U prvoj rundi Đokovićev protivnik je Čeh Vit Kopriva, 123. igrač sveta koji nikad nije bio u top 100. Ima 27 godina i visok je 178 cm, a ovo mu je drugo učešće u glavnom žrebu slemova.

U drugoj rundi čeka ga bolji iz duela Španca Alehandra Moro Kanjasa (23g, 189. na svetu) i domaćeg tenisera Džejkoba Firnlija (22g, 271. na svetu).

Novakova projekcija je takva da bi sa Alkarasom mogao da igra tek u finalu, a u potencijalnom polufinalu bi mu rival bio Aleksandar Zverev ili možda Andrej Rubljov.

U četvrtfinalu Nole bi mogao da se sastane sa Hubertom Hurkačem. U osmini finala bi ga čekao Holger Rune, a možda i Karen Hačanov. Prvi nosilac na Novakovom putu trebalo bi da bude Tomas Ečeveri iz Argentine.

Miomir Kecmanović je dobio rivala u prvoj rundi, on će igrati protiv Indijca Sumita Nagala. Dobio je svog rivala i Dušan Lajović, koji će u prvoj rundi igrati protiv Grigora Dimitrova, dok će Laslo Đere igrati sa Lukom Pujom.

Đoković je 23. juna doputovao u London, a tokom ove nedelje trenirao je na terenima Vimbldona. Srpski teniser je petog juna operisao koleno. Iako do sada Đoković nije zvanično potvrdio da će igrati, malo je verovatno da se našao na žrebu, a da neće zapravo i zaigrati u Londonu.

Novak je postavljen za drugog nosioca, dok je prvi Janik Siner. Treći nosilac je Španac Karlos Alkaras, koji je prošle godine u finalu Vimbldona pobedio Đokovića 1:6, 7:6 (8:6), 6:1, 3:6, 6:4.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here