Živković od leta u Ajaksu

0

Detaljno su ga skenirali Barselona, Liverpul, Juventus, Mančester Siti, PSŽ, Real, ali su svi oni na kraju ostali praznih šaka. Rišairo Živković (17) će karijeru nastaviti u Ajaksu! Ovu vest je ekskluzivno otkrio ugledni holandski dnevnik "Telegraf".
Pored plejade evropskih velikana, Ajaks je ipak uspeo prvi da završi posao i pokaže ko je gazda u Holandiji. Nedavno su iz slavnog holandskog kluba priznali da žele Živkovića, a svesni interesa bogatijih klubova, zasukali su rukave i ekspresno ugovorili dolazak – u ovom trenutku najveće senzacije holandskog fudbala.

Nosi majčino prezime
Živković je rođen i odrastao u Holandiji, od oca sa Holandskih Antila (ostrvo Kurakao u Malim Karibima) i majke Srpkinje. Otac ga je napustio kada je bio beba, pa je Rišairo zadržao majčino prezime Živković i odrastao u srpskoj porodici.
Čim je zablistao u dresu Groningena, počele su spekulacije za koju reprezentaciju će igrati. Srbija se i dalje bori za njega, ali Rišairo trenutno igra za selekciju Holandije do 19 godina, za koju je tokom ove sezone upisao četiri meča i dva gola.

U Amsterdamu su obavljeni završni pregovori između sportskog direktora Ajaksa, Marka Overmarsa, predstavnika Groningena, Živkovića i njegovog menadžera. Sporazum je postignut i ostaje još da Živković na kraju sezone stavi paraf na vernost "kopljanicima".
Živković će potpisati trogodišnji ugovor sa Ajaksom, jer po holandskim zakonima, maloletnik ne može da potpiše duži ugovor od tri godine. Ali, nema sumnje da će Ajaks odmah posle Rišairovog 18. rođendana produžiti saradnju sa talentom koji bi jednog dana mogao da im osetno popuni klupsku kasu.
Groningenu će na ime obeštećenja pripasti 2,5 miliona evra i 10 odsto od transfera kada
Živković bude jednog dana odlazio iz Ajaksa.
Rišairo Živković je najmlađi debitant i strelac u istoriji Groningena. Za klub sa Euroborga je debitovao kada je imao samo 16 godina. Prošle sezone je šansu dobijao na kašičicu, a u ovoj sezoni je zavredio ozbiljniju minutažu. Odigrao je 20 mečeva, od čega je 15 puta ušao u igru sa klupe za rezerve i postigao pet golova.
 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here