Tanjug
Emanuel Žiofre

Šef Delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre rekao je da je pristupanje Evropskoj uniji složen proces koji se zasniva na zaslugama i istakao da su Srbija i Crna Gora najnaprednije u regionu kada je reč o procesu proširenja.

– Ono što se nije promenilo jeste da je pristupanje Evropskoj uniji ostao proces koji se zasniva na zaslugama, a to znači da je ključ ubrzanje sprovođenja reformi i to važi za sve zemlje koje su na putu ka članstvu, pa tako i za Srbiju, koja je sa Crnom Gorom najnaprednija u procesu proširenja – rekao je Žiofre.

Kako je rekao, po Planu rasta za Zapadni Balkan, za period od naredne četiri godine, izdvojeno je šest milijardi evra, a prve tranše novca očekuju se pre leta.

– Da bi se to postiglo neophodno je da se završi rad na reformskoj agendi. Vrlo intenzivno radimo sa Vladom Srbije na finalizaciji ovog dokumenta koji će posle toga zemlje članice morati da usvoje i onda će uslediti prvo plaćanje. Reformska agenda će sadržati određene korake i preduslove koji će morati da se ispune da bi naredne tranše u decembru i narednim godinama mogle da se realizuju. Iznos prve tranše će biti šest do sedam odsto ukupnog iznosa – kazao je Žiofre.

4 COMMENTS

  1. КОД ВАС албанци ИМАЈУ ЗАСЛУГЕ
    ПА ИМ ДАЈЕТЕ БЕЗВИЗНИ РЕЖИМ
    И ПОКУШАВАТЕ ДА ЗАЈЕДНО СА назови албанском државом
    УКИНЕТЕ ДИНАР НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ
    КОЈА ЈЕ ТЕРИРИТОРИЈА СРБИЈЕ🇷🇸
    Р1244УН
    ТО КАЖЕ
    А ЦЕНТРАЛНА БАНКА ЕУ НИЈЕ ОДОБРИЛА албанцима УПОТРЕБУ ЕВРО ВАЛУТЕ???
    ИМАТЕ ОДГОВОРЕ МОЖДА???
    🇷🇺☦️🇷🇺

  2. HVALA VAM ZA VAŠU BRIGU!!! ALI 80% NARODA SRBIJE NE ŽELI SA VAMA❤️ KAKVA STE VI ORGANIZACIJA?? KAO DAJETE POMOĆ😁😁😁 ZA VAŠE PAPIRE? MI VAMA RUDE VODE ŠUME?? DA NE BI I DUŠU DA VAM DADNEMO???

  3. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here