Zemjaci razgrabii “Sumrak”

0

Kompletan tiraž knjige, koja je početkom godine prvi put predstavljena, rasprodat je za samo mesec dana. Mnogi ljudi su sebe ili nekoga prepoznali u priči, što je bio i cilj autora koji je želeo da ova knjiga nikoga ne ostavi ravnodušnim.

 

Jadranka Gros i Darko Markov

Na ponovljenoj promociji Markov je zajedno sa prijateljima i članovima porodice kabaretskom predstavom dočarao svoje delo. Odlično su, pored autora, glumili njegova supruga Ljiljana, Bora Lepojević, Goran Dimitrijević, Ninoslav Marković, Anta Burkić, Toma Marjanović i Mirko Đukić. Darkova ćerka Anđelija je ulepšala veče recitacijama, kao i harmonikaš Petar Ćirić svojom muzikom.

"Sumrak u bečkom haustoru" je, prva knjiga proze, posle tri knjige pesama Markova, u koju je stavio sva svoja životna iskustva prikupljena tokom sedamnaestogodišnjeg života u Beču.

On je to sve pretočio u zanimljivu priču kojom prati život prosečnog gastarbajtera, rastrzanog između dve sredine, svoje otadžbine i Austrije. Knjiga na humoristički i pitak način dotiče i problem asimilacije, identiteta, nedostatka socijalnog života u tuđini i večitog straha, na poslu od šefa, u stanu od stanodavca, komšiluka i stalnog stresa.

"Radi se o istinitim pričama sklopljenim u jednu celinu, a radnja se dešava u kombiju, koji putuje iz Beča za Požarevac", objasnio je Markov dodajući da na autentičan način opisuje profil tipičnih gastarbajtera.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here