Rodžer Federer neće igrati na prvom ATP Kupu koji treba da se početkom januara održi u Australiji. Ovaj turnir igraju reprezentacije zemalja najboljih tenisera sveta.

ATP Kup je zamišljen kao pandan novom izdanju Dejvis kupa, a osim lepe novčane nagrade ovo takmičenje koje traje od 3. do 12. januara donosiće i ATP bodove. Na turniru koji će se održati u tri grada u Australiji je trebalo da igraju maltene svi najbolji teniseri sveta, a Federer nije jedini koji je rešio da odustane od ovog takmičenja. Pre njega je to učinio njegov sunarodnik Sten Vavrinka, pa kako sada Švajcarska više nema igrače među najboljih 100 ta zemlja se neće takmičiti na ATP Kupu.

– Veoma žalim što se povlačim sa prvog ATP Kupa. Kada sam rešio da igram prošlog meseca, bila je to teška odluka jer je značila manje vremena kod kuće sa porodicom. Posle razgovora sa porodicom i timom o godini koja sledi, rešio sam da dve nedelje provedem kod kuće jer će to biti korisno i za moju porodicu i za tenis. Boli me što neću biti deo novog turnira ali ovo je prava stvar ako želim da budem još duže na Turu. Žao mi je zbog neprijatnosti ili razočarenja koje će moje povlaćenje možda izazvati kod navijača, ali nadam se da razumete moju odluku. Mojim navijačima u Australiji poručujem da jedva čekam da se vidimo na Australijen Openu, biću svež i spreman – poručio je Federer.

Rodžer je inače osvojio turnir u Bazelu posle čega je objavio da će propustiti Masters u Parizu kako bi se spremio za završni turnir u Lonodnu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here